1759054.jpg

Leipäkokeilut jatkuivat eilen, tällä kertaa tein Kaarina Roinisen ohjeen pohjalta lämpöisiä teeleipiä aamupalaksi. Nopeita tehdä!
Ohje sanoi että mausteeksi anista, mutta koska miulla ei sellaisia hienouksia kaapista löytynyt, niin ripautin joukkoon reilusti unikonsiemeniä ja nimesin tämän siksi noin. Ostin kyllä sitten illalla anista ja kuminaa, kun monet leipä- ja sämpyläohjeet kehottavat niitä käyttämään :)

2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
unikonsiemeniä (ohje siis sanoi 1 tl anista, jota ei ollut)
1 rkl siirappia
2 rkl öljyä
1½ maitoa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää siirappi, öljy ja kylmä maito. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi ja jaa taikina kahteen kekoon pellille. Levitä lusikalla pyöreiksi kakkaroiksi ja jaa varovasti pinta molemmista neljään lohkoon. Läpi ei tarvitse taikinaa leikata.
Paista 225 asteessa kullanruskeiksi, aikaa taisi mennä 20 minuuttia. Tarjoa heti lämpiminä.

Hyväähän se oli lämpimänä ja oivariinilla sipaistuna sekä leikkeleellä, juustolla ja kurkulla päällystettynä. Kuitenkin maku oli jotenkin tunkkainen tai vajavainen, tosin en ole hirveä teeleipä-fani tainnut koskaan ollakaan. Vein toisen leivän sitten vanhempien luokse grilliruoan kaveriksi ja pikkuveli taisi kommentoida että "mautonta massaa, mutta on tää ihan hyvää".
Samaan aikaan kyllä olisi pyöräyttänyt nopeasti jotain muutakin, mutta nyt kun lomalla on aikaa testailla, niin mikäs tässä kokeillessa :)