2024297.jpg

Tässäpä tarkempaa bloggausta aiemmin kehumastani herukanlehtijuomasta.
Valmistaja KontioMehu Joensuun kupeessa Kontiolahden Jakokoskella.

Lisäksi etiketissä on pieni tarina tuotteen historiasta

"Aamuauringon sarastaessa ja säteiden siivilöidessä maalaismaisemaa
Pohjois-Karjalan Jakokoskella, on aika nousta.
Valoisat suviyöt ja Pielisjoesta nouseva aamukaste on vieraillut useana yönä mustaherukkatilalla. Luonnon antamat aromit aateloidaan juhlavaksi herukanlehtijuomaksi.
Jokainen lehti poimitaan talteen perinteisesti käsin, näin on tehty jo sukupolvien ajan."


Aineosat mustaherukanlehti, vesi, sitruunahappo, hiilihappo, sokeri sekä säilöntäaine E202.
Tarjoillaan viileänä (+6- +8c) ja pakkauskoko 750ml.
Riittää siis samalla tavalla kuin skumppapullo, mutta kannattaa kyllä kaataa lasiin ensin hieman vichyä pohjalle, sillä herukanlehti itsessään on aika voimakkaan makuista,
vichy pyöristää mukavasti.

Nettisivuilta en löytänyt kyseistä tuotetta edes, mutta tuntuivat laahaavan hieman perässä :)
Tätä on ollut esillä mm. kesällä Karjalan Messuilla ja voisin kuvitella, että esim. Prismasta voisi saada maakunnan tuottajien hyllystä, alkoholitontakin kun on. Mutta ainakin satavarmasti tätä saa tilaamalla PKKY:n keittiöpuolen kautta, esim Parkmanin Jarilta. Sieltä mekin tätä juhlaan saatiin alkumaljaksi, että eikun vaan soittamaan numeroon 013-2442395.