Mukaeltu tomaattinen makaroonilaatikko, ei munamaitoa.

1 pss makaronia
400 g naudan paistijauhelihaa
2 isoa sipulia
200 g paseerattua tomaattia
1 prk 3 juuston ruokakermaa
mustapippuria
oreganoa
suolaa
lihafondia
150 g emmental-raastetta

Keitä makaronit lähes kypsiksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta osa vedestä pois ja jätä odottamaan. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon kuullottumaan hienoksi silputtu sipuli. Mausta makusi mukaan, melko vahvasti, sillä pasta vie osan mausta. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja ruokakerma, yhdistä kastike ja makaronit uunivuoassa, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi.

Hyvä vaihtoehto ainaiselle jauhelihakastikkeelle ja pastalle, jos vaan jaksaa hetken kauemmin odottaa :) Käytin Hackmanin isoa lasagnevuokaa, josta riittikin sitten monta annosta pakastimeen eväiden ja illallisen lisäksi :)