Huomasin juuri, ettei tästä karjalaisesta perinneruoasta ole tarkempaa juttua blogissani, joten kun kesällä otettuja kuvia löysin sultsinoista, niin ajattelin laittaa tänne :) Nyt tosin sultsinankuoret on ostettu Martoilta... Itsekin ne voi tehdä (Joensuussa ja lähiseuduilla saa kaupoista ja leipomoista valmiita kuoria), taikina on sama mitä piirakoihin tulee ja kuoret paistetaan valurautaisella lieden levyllä tai kuumalla kuivalla pannulla, mielellään valurautaisella... Lisäksi tarvitset hyvää riisipuuroa. Mutta tässäpä kuvallinen ohje taittelusta :) Joskus miusta tuntuu, että sultsinat ovat jopa kunnon karjalanpiirakoita parempia... Ja nopeampia ovat ainakin :)


Voitele paistetut sultsinankuoret toiselta puolelta sulatetulla voilla. Lado voidellut kuoret voipuolet vastakkain lautaselle folion ja keittiöpyyhkeen alle. Näin koko kuori ei ole rasvassa ja kosteus imeytyy hyvin kuoriin.


Levitä lämmintä riisipuuroa sopivasti koko kuorelle ja ...


... käännä sultsinan reunat keskelle kuvan osoittamalla tavalla ja ...


... käännä vielä toisen kerran keskelle.


Tässä valmiita sultsinoita herkuttelua varten, nam!

Sultsinoihin voi laittaa sisälle myös löysähköä mannapuuroa tai sienikastiketta.