Kävin Joulumarkkinoilla ja ostin eräästä maustekojusta mm. sinappijauhetta. Konjakkisinappia päädyin tekemään ison satsin, että samalla saa lahjottua lähimmäiset. Tästä tulikin kertaheitolla menestys ja nappiosuma, ei muistuttanut yhtään sitä kitkerää sotkua, jota tehtiin mummon kanssa joskus kun olin ihan pieni - vai lieneekö makuaisti hioutunut vuosien saatossa... Tein allaolevan ohjeen kolminkertaisena, tosin konjakkia saattoi lurahtaa joukkoon enemmänkin, makunystyröitä käytin apuna :) Konjakkisinappi maistui hyvältä jo tekopäivänä maanantaina, mutta torstaina olleena aattona se oli vieläkin parempaa!

2-3 pientä purkkia
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
½-1 dl tummaa siirappia
1 tl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/4 dl omenamehua
1 tl (omena)viinietikkaa
4 rkl konjakkia

Sekoita kattilassa kuivat aineet. Lisää joukkoon muut aineet konjakkia lukuunottamatta. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, anna kiehahtaa, maista sinappia ja lisää tarvittaessa siirappia taittamaan makua. Mausta jäähtynyt sinappi konjakilla ja annostele (kuumennettuihin) purkkeihin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.

Parasta sinappia ikinä! Tästä tuli niin hyvää, että se meinasi loppua jo aattona kesken. Käytin tätä sinappia kinkun kuorruttamiseenkin, hyvin onnistui vaikkakin koostumus oli erilainen kaupan tuubisinappeihin verrattuna. Steriloin purkit kiehuvassa vedessä kaiken varalta. Pikkuveli oli todennut vanhemmille sinappia kinkkuleivälleen kauhoessa "osaa se tyttö ainakin hyvää sinappia tehdä", aika kauniisti sanottuna teiniltä :D Maku ei ollut liian konjakkinen, vaikka halusin sen maistuvan kunnolla lopputuloksessa, vaikka laitoin sitä enemmän kuin 12 lusikallista. Isä käski pistämään ohjeen pilkulleen oikein, että kuulemma osaan tehdä toistekin samanlaista. Siirappia heittelin joukkoon näppituntumalla, joten se on ainut liikkuva osa konjakin kanssa ohjeessa. Purnukat koristelin lautasliinoilla ja paistinarulla. Ensi kerralla kyllä voisi koittaa erilaisiakin makuja, kun perusohje on hanskassa :)