Mustikkasuu oli tehnyt ihanan kuuloista raparperikeikausta, joten testasin sitten ohjetta ja voi että, kuinka hyvää olikaan! En ollut aiemmin tarte tatinia tai muita keikauksia tehnyt, joten ohjeen helppous ja raparperi kiinnittivät huomion. Kakku oli ihanan mehevä ja maukas, ihan ehdoton raparperihitti! Kannattaa kokeilla! :)

vuokaan
50 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
6 dl tuoreita raparperipaloja

taikina
125 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Leikkaa pyöreän, tasapohjaisen vuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Voitele vuoan reunat kevyesti pehmeällä voilla ja levitä loput voista vuokaan leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeri ja kaada päälle kuutioidut raparperipalat.

Vaahdota sokeri ja voi, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan raparperipalojen päälle. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes taikina on kypsää. Kakku kumotaan tarjoiluastiaan hieman jäähtyneenä ja kakun pinnalta irroitetaan leivinpaperi. Lisukkeena voi tarjota vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

I-H-A-N-A-A! Kiitos Mustikkasuu ohjeesta ja maukkaasta makuelämyksestä. Tämän ohjeen innostamana kokeilin erästä mummon reseptiä keikauksesta, jonka ohje ei käskenyt laittamaan leivinpaperia vuokaan. Hyvin onnistui sekin, joten jos joku vielä haluaa oikoa ohjeen kanssa, niin mielestäni leivinpaperi ei ole välttämätön. Raparperia saa laittaa vuokaan ihan reilusti, tarvittaessa voi vähän lisätä voita ja fariinisokeria, että saa tarpeeksi karamellia aikaiseksi. Mukavasti imeytyi kakkuun karamelli. Kakku hupeni kyllä hetkessä :) Tätä tulen varmasti tekemään toistekin!