Käytiin juhannuksen jälkeen enon mökillä Kolilla ja samalla näin taas suloisen pienen serkkupoikani, nyt vauva on jo viiden kuukauden ikäinen :) Kokkailtiin sitten porukalla herkkuja ruokapöytään.

2 naudan ulkofileetä (lihaa n. 2 kiloa)
paistamiseen voita
suolaa
mustapippuria

2 pss peruna-sipulisekoitusta
4 dl kuohukermaa
suolaa

salaattia
tomaattia
kurkkua
fetajuustoa
punasipulia
oliiviöljyä
balsamicoa

Ota lihat hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa reilun peukalon paksuisiksi pihveiksi ja painele hieman nyrkillä matalammaksi. Mie taisin leikata 6 pihviä per file, syöjien mukaan. Kuumenna voi grillin parilalla ja paista pihvit halutun kypsiksi. Enon kanssa käännettiin ensimmäisen kerran, kun lihasnesteet tuli pintaan ja toisen kerran n. 2-3 minuutin kuluttua vielä hetkeksi. Jäivät mukavan punertaviksi ja meheviksi. Pihvit voi jokainen suolata ja pippuroida makunsa mukaan pöydässä.
Kaada uunivuokaan peruna-sipulit, mausta suolalla ja kaada päälle kermat. Paista 200 asteessa n. tunti.Kaveriksi oli vielä fetasalaattia, johon voi lorauttaa balsamicoa ja oliiviöljyä.

Kylläpä oli hyvää! Naudan ulkofilee toimii grillattuna paremmin, kuin esim. sisäfilee, ainakin miun mielestä. Siinä on hieman enemmän rasvaa, niin tulee mehevämpi lopputulos. Kaikki oli todella hyvää ja maistui mahtavalta kauniissa kansallismaisemissa :) Nyt pitäisikin vihdoin ostaa kotiin parilapannu tai levy ja suositella samaa maalle porukoille...