Kokkasin sunnuntaina ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon kotona! Tein kaapista ja pakastimesta löytyneistä aineksista nopeaa herkkuruokaa, joka sopi "sunnuntaifiilikseen" kuin nyrkki silmään. Pasta carbonara on niiin hyvää ja nopea valmistaa, suosittelen kaikkia kokeilemaan :)
 
170 g amerikan pekonia
2 ½ dl kolmen sipulin ruokakermaa (valio)
2 kananmunaa (omien kanojen, tottakai)
2 luomuvalkosipulinkynttä pilkottuna
½ kolmio parmesaanijuustoa raastettuna
reilusti persiljaa
reilusti mustapippuria
ripaus suolaa
tilkkanen pekonista irronnutta rasvaa
spaghettia

Keitä spaghetti suolatussa vedessä melkein kypsäksi. Leikkaa pekoni siivuiksi ja laita kylmälle pannulle (hyvin toimi myös jäinen pekoni), laita levy täysille ja ruskista kunnolla natusiksi. Mausta reilulla mustapippurilla ja kevyesti suolalla. Sekoita ruokakerman joukkoon kananmunat, raastettua parmesaania, pilkotut valkosipulit ja mausteita, mustapippuria kuuluu olla ruoassa runsaasti. Tarkista maku. Valuta pastasta vesi, lisää joukkoon kermaseos ja paistetut pekonit, lorauta joukkoon myös tilkka pekonin rasvaa, tuo hyvää makua. Anna hetken olla liedellä ja tarjoile välittömästi.

Seos kokkaroituu helposti, joten kuumentaminen ei ole edes välttämätöntä, mutta mie aina vähän lämmitän sitä - pitää vaan olla tarkkana lieden ääressä. Tuossa sipulikermassa on todella kiva maku, sopi hyvin tähän ruokaan, eikä tarvinnut pilkkoa sipulia itse :) Kerma on myös "tavallista" ruoka/kuohukermaa paksumpaa, joten kananmunia ei tarvinnut useampaa. Nyrkkisääntönä kun voisi pitää 1 kananmuna 1 dl kermaa kohti.

Ja sitten vähän kuulumisia...
 
Blogihiljaisuuttani pahoittelen. On taas koulua ja töitä n. 60-70h viikossa, niin ei paljoa kerkeä mitään muuta tekemään. Kohta onneksi helpottaa hieman, kun harjoittelu alkaa ja päivät vähän lyhenee. Jospa taas kerkeäisin sitten kokkailemaan ja bloggailemaankin :) Nyt pitäisi lähteä lukemaan huomisiin reskontrakokeisiin... Onkin useita kokeita tulossa parin viikon sisään ja päättötyötä pitäisi alkaa valmistelemaan/tekemään, tenttiä mm. kieliä ja vaikka mitä. Kohtapuoliin pitäisikin sitten jo valmistua, joten loppuaika menee (toivottavasti) kuin siivillä touhutessa ja valmistumista odotellessa!

Olin muuten Kansalaisopiston kiinalaisen pikaruoanlaiton kurssilla pari viikkoa sitten ja ainakin yhdelle kiinalaisen ruoan kurssille (kiinalainen ravioli) olen menossa, samoin Marttojen järjestämälle juuresruokakurssille ensi maanantaina. Onkin ensimmäinen Martta-tilaisuus, johon pääsen mukaan! Ohjeita ja kuvia on luvassa siis myöhemmin. Kuulumisiin, ystävät! :)