Sain kunnian olla yksi kolmestakymmenestä lajitoverista, jotka saivat kutsun Hotelli Helkaan ja Helkan Keittiöön ruokabloggaajien kokoontumisajoihin. Lauantai alkoi hohdokkaasti, sillä Master of Wine Essi Avellanin samppanja-tasting oli ohjelmassa ensimmäisenä. Essin syvä huolenaihe oli, että kerkeämmehän korkata pullot ennen kahtatoista. Noh, ihan tähän ei keretty kysymystulvastamme johtuen, mutta hyvin lähelle kuitenkin. Mikä mainio tapa aloittaa lauantai ihan mahtavassa seurassa! Päivä jatkui mukavan ohjelman parissa, kunnes pääsimme itse touhuilemaan "Master Chef" -keittiöksi muutetussa neukkarissa. Päivä tietenkin huipentui illalliseen, mutta ruokaosio päivästä ilmestyy blogiin toisessa osassa :)
Helkan kauniissa neukkarissa vietimme päiväämme. Muutenkin koko Helka-kokonaisuus on todella upea, sisustuksessa on käytetty suomalaista designia ja kauniita, pelkistettyjä muotoja. Värimaailma ja ilmapiiri oli ihanan rauhallinen, mutta rento. Jokainen huone on sisustettu toisistaan poikkeavalla tavalla, mm. jokaisen sängyn yläpuolelta löytyy perisuomalainen maisemakuva. Miun huoneessani oli kaunis järvimaisema. Helkassa käy paljon turisteja, erityisesti japanilaisia, joten on hienoa että kaikessa toiminnassa liputetaan suomalaisuuden puolesta.
Lisäksi koko Helkan henkilökunta oli aivan ihanaa, saimme touhuta heidän alueellaan keittiötä myöten. Erityiskiitokset siis Markolle (oikealla), Anulle (keskellä) ja Janille (vasemmalla) sekä koko lopulle Helkan henkilökunnalle! Saitte varmasti meidät kaikki tuntemaan itsemme varsinaisiksi VIP-henkilöiksi ja tervetulleiksi - kiitos siitä. Muutenkin meille oli luotu jokaista yksityiskohtaa myöten laadukas viikonloppu ja paljon kaikkea ihanaa. En esimerkiksi itse uskonut koskaan pääseväni Essin luentoa seuraamaan, mutta nytpäs niin kävi kuin kävikin :)
Essi luennoi meille samppanjan historiasta ja taustoista. Opimme mm. kuinka Champagnen alue on Ranskan kylmintä seutua ja se mahdollistaa samppanjan tuottamisen, kuinka se on kontrolloiduin viininvalmistusalue ja munkki Dom Perignónia on kiittäminen siitä, että samppanjaa voidaan valmistaa punaisista rypäleistä. Innostavan ja sydämestä pulppuavan puheen aikana kuulimme myös, kuinka alunperin samppanjaa ovat juoneet vain rahvaat, vaikka nykyisin tuntuu asia olevan hieman toisinpäin. Lisäksi kuulimme termit "tanssituspöytä" ja "Madame Cliquot", jonka voi bongata nykyisin Alkonkin hyllystä.. Erityisen vaikutuksen teki kertomus hersyvine yksityiskohtineen Ahvenanmaalta nostetuista hylkysamppanjoista... Ja onhan se aika hienoa, että samoja juomia aikanaan on nauttinyt myös yllämainittu Madame... Kyllä huomasi, että Essi rakastaa työtään ja samppanja on intohimoinen asia, kuinka luontevaa kerronta oli ja innostavaa. Kynät suhisivat luentopapereissa, kun kaikki kirjoittivat muistiinpanoja Essin viedessä meitä turvallisesti eteenpäin kohti kohokohtaa, eli itse tastingia.
Sulosoinnut räjäyttivät tajuntamme, kun henkilökunta saapui poksauttelemaan kuplajuomapulloja auki. Tasting sisälsi neljä samppanjaa, jotka olivat vasemmalta lukien
http://ketunkeittio.blogspot.com/2011/02/samppanjaa-ja-teravia-veitsia.html
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2011/02/me-pyrimme-olemaan-suomen-paras-kolmen.html
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2011/02/helkan-huomassa.html
http://aijaruokaa.blogspot.com/2011/02/helkan-keittiossa.html
http://liemessa.blogspot.com/2011/02/taydellinen-nainen-on-skrode-laski-ja.html
http://uneliasblogi.blogspot.com/2011/02/helkan-kelkassa.html
http://www.avaruusasema.com/blogi/2011/02/samppanjaa-ja-herkuttelua-helkassa.html
http://kannatkattoon.blogspot.com/2011/02/samppanjatasting-ja-sopoilyn-salat.html
http://peruspoperoa.blogspot.com/2011/02/tanssivan-viinin-salaisuus.html
http://valipala.blogspot.com/2011/02/sorbetti-meni-kakkoseen-ja-fiilis.html
http://sillasipuli.blogspot.com/2011/02/shamppanjaa-poroa-ja-naurua-helkassa.html
http://herkkujakoukku.blogspot.com/2011/02/raps-raps-ja-poks-poks.html
Kommentit