Kaikki tekevät pullaa laskiaisen kunniaksi niin blogien kuin Facebookinkin perusteella. Kaapista sattui löytymään tarvittavat ainekset, joten pyöräytinpä miekin puolen litran taikinan yleiskoneella. Leivon pullaa äärimmäisen harvoin, joten isomman taikinan tekemällä sain pakastimeen täytettä pitkästä aikaa :) Koska aikataulu hieman petti, jäi laskiaispullat tänään täyttämättä, mutta jospa sitten vaikka huomenna. Ja ensimmäisen kerran tästä keittiöstä loppui sokeri kesken, mutta onneksi oli vielä kaapissa Dan Sukkerilta saatuja ruokosokereita, niin sai pullat tehtyä loppuun. Niin ja sitä sokeria etsiessä kerkesin pudottaa kaapista uuden suolamyllynkin tiskialtaaseen, toivottavasti ei mennyt koneisto rikki veden ansiosta. Virittelin myllyn kuivamaan, jospa se siitä sitten lähtisi pelittämään... Kerkesinhän mie sitä viikon tässä jo käyttääkin. Mie niin tahtoisin isomman keittiön, kun mitkään keittiöjutut ei mahdu kohta enää kaappeihin!

Puolen litran taikinasta sain aikaiseksi 45 pullaa, sekä taikinana pari kolme meni leipurin suuhun :) Tein 12 peruspullaa laskiaispullatarpeiksi (pinnalla raesokeria ja mantelilastuja), 8 voisilmäpullaa ja 25 kanelikierrettä, joissa oli reilusti kanelia ja ruokosokeria. Osaan kanelikierteistä laitoin pinnalle mantelijauhetta, tätini teki aina mummolassa pullaa siten ja miusta se maistui ihan hirmuisen hyvältä! Kuten voisilmäpullista huomaa, ei hieno ruokosokeri ollutkaan niin tummaa, kuin kuvittelin, eli pullat olivat kuten tavallisella valkealla sokerilla tehtyjä.

Ilmava ja pehmeä pullataikina, kohotettu patterin vieressä. Ei kohonnut kuten heinäkuussa tekemäni taikina, kun lämpötilaeroa ulkona oli jotain 50 astetta :D

Tässä laskiaisen kunniaksi kuitenkin vielä se laskiaispullakuva. Nämä pullat on tehty vuosi sitten vanhempien luona. Herkullisia pullahetkiä!