Tein muutama viikko sitten pakastimen antimista ruokaa. Piiraat ovat niin käteviä valmistaa ja maukkaita! Ja miusta piiraat sopivat muutenkin kivasti talvitunnelmaan :)  Samalla tuli testattua kaupan ruistaikinaakin, joka oli varmaan ostettu jouluksi kinkun hunnuttamista varten. Hyvältä maistui pohja ja mukavasti antoi makua piiraaseen verrattuna johonkin vaaleaan pohjaan. Eikä murentunutkaan, kuten ainakin mulla kohtuullisen usein käy. Tässäpä siis tämmöinen versio!

1 pkt ruistaikinaa (pakaste)
170 g pekonia
1 pss pakastettua esikäsiteltyä suppilovahveroa (n. 200 g?)
1 iso sipuli
4 dl ruokakermaa (15 %)
3 kananmunaa
3 keltuaista
suolaa
mustapippuria
emmental-juustoraastetta
pinnalle keltaisia kirsikkatomaatteja ja kuivattua timjamia
 
Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja hienonna myös suppilovahverot, jos ne ovat liian isoja. Ruskista pekoni pannulla ja siirrä sivuun. Valuta suurin osa pekonirasvasta pois ja paista suppilovahverot kuivaksi, lisää pannulle loppuvaiheessa kuullottumaan hienonnettu sipuli ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita ruokakerman joukkoon kananmunat, keltuaiset ja mausteita. Sekoita pekoni ja sieni-sipuliseos keskenään. Tarkista maku, mausta tarvittaessa lisää. Painele tai kauli sulanut piirakkataikina uunivuokaan ja levitä päälle pekoniseos. Ripottele pinnalle reilusti emmental-raastetta. Kaada päälle kermaseos ja asettele pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit sekä hieman timjamia. Paista 175 asteessa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja se on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle folio. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua, jolloin koostumus napakoituu vielä vähän ja saat leikattua nätimpiä palasia.

Piiras oli aika tuhdin makuinen, kiitos rukiin, pekonin ja sienien. Haaveissani oli tehdä korvasienipiirakkaa, mutta niitä ei enää pakastimesta löytynytkään, joten tilalle tuli suppikset. Hyvää ja ihanan leikkautuvaa, kannattaa siis laittaa reilusti kananmunia ja erityisesti keltuaisia! Valkuaisista voi tehdä sitten vaikka marenkia tai valkuaismunakasta.