Nautiskelin viime sunnuntaina kiireettömän brunssin, kun kaapeista sattui kaikkea kivaa löytymään, kerrankin oli aikaa ilman suurempia suunnitelmia ja fiilis pieneen panostamiseen oli muutenkin sopiva. Ehkäpä brunssihaaveita edesauttoi vielä edellisen iltapäivän ja illan viettäminen rakkaan ystävän seurassa maailmaa parantaen. Tulipa samalla käytyä pitkästä aikaa Rossossa syömässä ja ekaa kertaa testasin siellä pizzaa - toimi, koska sieltä sai parmankinkkua, rucolaa ja tuoretta mozzarellaa sisältävää herkkua. Yksi brunssiin vahvasti liitetty osa kuitenkin puuttui: en muistanut lauantaina laittaa piccolo-skumppaa jäähtymään, niin se osanen jäi nautiskelematta tällä kertaa.

½ pkt pekonia
1 kananmuna
1 prk croissant-taikinaa 
2 siivua saunapalvikinkkua
4 siivua juustoa
pätkä valkosipulivoipatonkia
lohko vesimelonia
pieni oksa viinirypäleitä

Tee ensimmäisenä smoothie linkistä löytyvän ohjeen mukaisesti ja anna sen odottaa jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Paahda pekonit 200-asteisessa uunissa rapeiksi ja laita ne folioon odottamaan, laita tarvittaessa hetkeksi uuniin ennen tarjoilua. Avaa croissant-taikinapurkki ja laita kahden taikinakolmion sisään siivu kinkkua ja pari siivua juustoa, kääri croissantiksi pellille. Paista loput kolmiot ilman täytettä, toimii sama 200-asteinen uuni. Keitä kananmuna haluttuun kypsyyteen juuri ennen syömistä. Itse pidän tosi löysistä keltuaisista (keittoaika n. 4 min), mutta oikeasta ajastimesta huolimatta nyt lipsahti melkein kovaksi asti... Kokoa brunssi pienelle vadille ja nautiskele!

Myöhemmin keittelin kaveriksi vielä tummapaahtoista kahvia ja söin kahvin kaverina pakastimesta löytyneen omatekoisen dallaspullan. Aika ihana aloitus päivään! Joskus kannattaa panostaa arkea enemmän aamuihin ja sisällyttää viikonloppuun hetki luksusta :)