Kainuun juustoleipää
Kuohukermaa
Kanelia

Sekoita kaneli kerman joukkoon. Pilko juustoleipä annospaloiksi ja laita se voideltuun pieneen uunivuokaan. Kaada kanelikerma juuston päälle. Lämmitä hetken aikaa 250 asteisessa uunissa, kuitenkin niin, ettei juusto sula liikaa, muuten se muuttuu venyväksi ja kumimaiseksi! Annostele lautasille juustoa ja kastiketta uunivuoasta.
Tarjoile lakkahillon ja kermavaahdon kera.

TAI

Voit valmistaa tämän jälkiruoan myös liedellä. Paista juustoleipää hetki voissa, lisää päälle kermaa ja ripottele pinnalle kanelia. Varo kuumentamasta liikaa. Annostele juuston päälle kanelikermaa pannulta ja tarjoile lisänä hilloa ja mahdollisesti kermavaahtoa.


Tämä on aivan mainio herkkujälkiruoka, kermassa hauduttamisen opin Lapissa vuonna nakki ja kukkakeppi. Tätä oli kotona juhlapäivällisten jälkiruokana.