Näiden pasteijoiden ohje - ainakin jossain muodossa - täältä jo varmaan löytyykin. Mutta kertaus on opintojen äiti ja nämä ovat todella maukkaita pasteijoita, suosittelen. Ideana on siis mehevöittää täytettä tuorejuuston avulla, eikä täytteeseen laiteta kananmunaa. Näitä tein ennen joulua porukoide luona, apuna äiti ja pikkuveli.
Keitä riisi lihaliemellä maustetussa vedessä kypsäksi. Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta huolella. Sekoita puolet keitetystä riisistä (jos teet 4 hlön annoksen) jauhelihaseokseen, lisää hieman lämpimään seokseen tuorejuusto ja sekoita huolellisesti. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Hienonna kinkku, sipuli ja halutessasi paprika. Sekoita ainekset loppuun riisiin, lisää mausteita ja tuorejuusto. Sekoita huolellisesti, maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Meillä tykätään ohuemmista pasteijataikinoista, joten yhdestä valmiista taikinalevystä saa kaulitsemalla 3 pasteijan kuorta. Täytettä levitetään sopiva määrä kaulitun taikinapalan keskelle ja ummistetaan haarukalla painelemalla, pasteija voidellaan kananmunalla ja pintaan tökitään haarukalla ilmareikiä. Pinnalle voi ripotella ennen paistoa esim. seesaminsiemeniä. Paistetaan pakkauksen ohjeen mukaan kullanruskeiksi. Pasteijoihin saa erilaisia makuvivahteita käyttämällä erilaisia maustettuja tuorejuustoja, oman maun mukaan.
Lihapasteijat ovat aina yhtä hyviä, kinkkutäytteisiä saa maustaa kunnolla, ettei maku jää liian vaisuksi. Mielestäni täyte saa olla mehevää, joten tuorejuustoa saa laittaa ihan reippaasti. Tähän määrään taidettiin käyttää 1½ pkt valmiita taikinalevyjä lisäkaulittuna, joten kyseessä oli tosi iso satsi!
Kommentit