Osallistuin tällä reseptillä Pauligin Makupari-kilpailuun. Kilpailussa piti luoda makupari jollekin Pauligin kilpailua varten lähettämistä kahveista ja päädyin kahvilla maustettuun porkkanakakkuun - herkulliseen pariin kahvin kera nautittuna. Tuosta edellä olevasta linkistä pääset antamaan äänesi minun makuparilleni, jättämällä sähköpostiosoitteesi osallistut samalla kilpailuun, jossa voit voittaa viikonlopun Kämp-hotellissa ja illallisen Hans Välimäen luotsaamassa Chez Dominiquessa! Melkoisen upea palkinto! Mikä parasta, tässä kilpailussa saa tykätä monen eri bloggaajan luomuksesta! :) Reseptin alle laitoin myös kilpailuun jättämäni perustelut sille, miksi päädyin tekemään juuri tällaisen leivonnaisen makupariksi kahville. Kannattaa kokeilla porkkanakakkua kotioloissakin, ihan mielettömän hyvää! :)
 
Cebicin Mokka-porkkanakakku

 

taikina
4 luomukananmunaa
2 dl rypsiöljyä
4 isoa luomuporkkanaa
4 dl luomuruokosokeria
1½ dl Paulig Colombia organic -kahvia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
½ rkl kanelia

 

vuokaan
voita
korppujauhoja

 

kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl (ruoko)tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

 

koristeluun
½-1 dl mantelilastuja paahdettuna

 

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Keitä kahvi suhteella 4 mitallista kahvijauhetta + 2 kuppia vettä. Sekoita kulhossa kananmunat, porkkanaraaste, rypsiöljy ja 1½ dl vahvaa kahvia. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne kulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista. Voitele 28 cm irtopohjavuoka voilla ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kakku on kypsä, kun tulitikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä melkein kokonaan.

 

Sekoita kulhossa notkistettuun tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kuorrutetta, kunnes se muuttuu kiiltäväksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja tee kuorrutteeseen aaltoja palettiveitsellä. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja, kunnes ne saavat hieman väriä. Jäähdytä mantelilastut ja ripottele ne kuorrutetun kakun pinnalle. Anna kakun makuuntua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tuoksuttelin saamiani Paulig-kahveja ja huomasin organic-sanan Colombia-pakkauksen kyljessä. Mieleeni tuli heti, että kaapissani on erinäisiä luomutuotteita, joista voisin luomukahvin kumppaniksi tehdä herkullista luomuhenkistä porkkanakakkua. Ensimmäistä kertaa ajattelin taikinankin maustaa kevyesti kahvilla, sellaista en ollut vielä koskaan kokeillut. Luin kahvien mukana tulleesta vihkosesta, että Colombian kaveriksi sopii pähkinäiset maut, joten paahtamalla mantelilastuja kakun pinnalle tuli vielä pieni vivahde pähkinäisyyttä, ilman tätä luettua vinkkiä olisin laittanut mantelit pinnalle ilman paahtoa ja lopputulos olisi ollutkin aivan erilainen. Lisää paahteista makua kakkuun olisi saanut, kun tomusokerina olisi käyttänyt ruokotomusokeria. Nyt sitä ei kuitenkaan kaapistani löytynyt ja toisaalta valkoinen kuorrute kakussa on raikkaan kaunis, ruokotomusokeri olisi tuonut kakkuun ruskehtavan sävyn. Lopputulos oli maukkaan mehevä ja herkullinen kuorrutettu ja mantelilastuin koristeltu mokka-porkkanakakku, jossa maistui ja tuoksui vienosti kahvi. Lisäksi porkkanakakku sopii väreiltään ja tyyliltään hyvin syksyyn, kun illat alkavat pimentyä ja oranssit lehdet tippua puista. Luomuinen leivontahetki sai arvoisensa päätöksen, kun istuin alas kynttilöiden loisteeseen haukkaamaan palan kakkua ja juomaan pari kupillista hyvää luomukahvia. Syksy oli saapunut sydämeeni.

 
Pidän tästä kahvikuppisetistä ihan todella paljon! Sain sen vuosia sitten lahjaksi jo edesmenneeltä mummoltani, joka oli saanut sen aikanaan kaupasta, jossa oli töissä. Kahvikuppisetti onkin ollut siitä asti yksi aarteeni, jota säilytän vitriinissä visussa tallessa. Tätä kilpailua varten otin sen kuitenkin käyttöön, niin kaunis muoto ja värimaailma! Mitä sinä pidät setistä? Mikä on oma lempikahvikuppisi? :)