871644.jpg

Mikä sen parempaa, kuin palkita itsensä pihvillä viikon työputken päätteeksi!
Tällä kertaa testattavana Prisman palvelutiskin possun grillipihvi ja Välimeren herkut-nimen alla myytävät marinoidut valkosipulinkynnet ja jättioliivit, jotka eivät olleet onneksi öljymarinoituja. Ja valmista maustevoita, että voiko sitä tarjota parin viikon päästä muillekin.

Sanon jo tässä vaiheessa sen verran, että parin viikon päästä viikonlopun ajan olen vastuussa n. 10 hengen ruokahuollosta alusta loppuun ja pähkäilen tässä menuja. Ongelman aiheuttaa lähinnä se, etten tiedä keittiön varustelutasoa vuokramökissä ja kuinka suuret tilat on käytössäni, myös kylmäsäilytystilojen osalta... Allergioita on vain minulla ja suurin osa ruokailijoista on raavaita isoja miehiä...
Hyviä ehdotuksia ruokalajeiksi otetaan vastaan!

150 g porsaan grillipihvi
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaattia
kurkkua
sipulia
kevyttä fetajuustoa
jättioliiveja yrttimarinadissa
valkosipulinkynsiä yrttimarinadissa
grillivoi-maustevoita
basilikaa koristeena ja mausteena

Ota pihvi huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen paistoa. Lorauta kuumalle pannulle öljyä ja nosta pihvi paistumaan, paista miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Käännä pihvi vain kerran!
Tee lisukkeeksi salaatti ja mausta pihvi maustevoinapilla, joka sulaessaan toimii myös salaatinkastikkeena.
Herkullista pikaruokaa!


Ja pitäähän siis vielä palata tuohon Operaatio Ruokintaan.
Eli olen ajatellut lounaaksi tortilla-kestejä kaikkine mahdollisine lisukkeineen. Päiväkahville varmastikin leipää ja joku makea juttu, kenties kakku. Illallinen olisi porsaan sisäfilettä, kermaperunoita ja sienikastiketta. Aamupalalle puuroa ja leipää lisukkeineen sekä kananmunia ja lounaaksi kanaa, riisiä ja curry-ananas-kookoskastiketta. Erillistä iltapalaa emme tarvitse, mutta pitää varata kaiken varalta makkaraa jos joku haluaa sitä saunan aikaan paistaa. Vastaavista systeemeistä on pari kertaa kokemusta ja ruokaa menee tuolle porukalle paljon ja aikataulut on aika tiukat.. Katsotaan mitä tulee.
Melkein tarjoiluijen pitää olla sellaisia, että osaan ne tehdä entuudestaan x)