28.1. vietimme pikkujouluja Ravintola Karelian notkuvien pöytien äärellä. Tunnelma oli lämmin ja miellyttävä, ruoat olivat maittavia ja miljöö rauhallinen, koska olimme ainoat asiakkaat (hotelli-ravintola on sunnuntaisin kiinni). Karelia on kävelykadulla ja se on remontoitu reilu vuosi sitten täydellisesti, paikka on yksityisessä omistuksessa ja muutosta PKO:n jälkeen on tapahtunut rutkasti... Yleisesti ajatellen Joensuussa on aika vääristynyt tilanne ravintoloissa ja hotelleissa PKO:n monopolin ansiosta, joten yksityinen taho on tervetullut. Tosin Karelia on ollut paikalla jo vuosikymmeniä ja loppua ei näy.

Ravintolasalissa on kolmesti viikkoon tanssit live-esiintyjien johdolla, hotellissa on kolmisenkymmentä huonetta. Henkilökunta on tanssiravintolaksi nuorekasta ja ystävällistä, palvelu pelaa ja tilat ovat siistit. Wc-tiloista antaisin hieman miinusta, sillä ne ovat vanhanaikaiset verrattuna muuhun tilaan.
Ala-aulassa olevassa baarissa on erikoisuutena laaja konjakkivalikoima ja merihenkinen sisustus. Yläkerran sisustus on melko puna-musta ja pieniin yksityiskohtiin on panostettu, kuten takorautaisiin koristeisiin tiskien yläpäädyissä.

Olimme Wanha Keittiö-nimisessä kabinetissa, jota voi vuokrata omiin tilaisuuksiin, kuten pienempääkin kabinettia, WK:n mahtui hyvin noin 40 hengen seurueemme. Ravintola-hotelli on suosittu paikka ja en ihmettele yhtään, keittiökin on loistava! Onnistuneet pikkujoulut siis! :)


Kir
(mustaherukkalikööri+kuohuviini)

    Jokirapusalaatti
Vihreä salaatti
Erilaisia kaloja eri muodoissa
Kasvisterriini
Broilerin filee, currymajoneesi, hedelmiä
Kylmäsavuporoa

Karjalanpiirakoita
Munavoita
Patonkia
Levitettä

Härän sisäfilee
Valkosipuliperunat
Punaviinikastike
Haudutettua kuhaa
Pariisinperunoita
Tartar-kastiketta
Kasvishöystö

Puolukkajäädyke
Kermavaahto

Kahvi
Lakkalikööri
Konjakki

Vesi
Olut
Punaviini
Valkoviini

Kala-allergikkona en muista mitä kaikkia kalajuttuja pöydästä löytyi, mutta niitä oli 5-10 erilaista salaatin lisäksi. Broilerin filee oli mehevää ja majoneesi kruunasi kaiken, tämä oli lempparini menusta. Kylmäsavuporo oli laadukasta ja erityisen tasalaatuista, sillä ohuen ohuissa siivuissa en nähnyt yhtään valkeita "höttöjä" tai mitä kalvojänteitä ovatkaan. Olisi kiva tietää, mistä se on hankittu ja ostaa sitä myös kotiin. Karelian karjalanpiirakat ovat Iloniemen leipurien käsistä ja maku on reilusti rukiinen, eikä mitään vehnäjauhoräpellys, piirakoita saa vain tilauksesta ja toimipaikka olikohan Enossa. Kasvisterriinit nyt yleensäkin ovat melko mauttomia, kuten tämäkin oli hieman vetisen oloinen.
Härkä oli hyvin mureata ja kastike hyvää, mutta valkosipuliperunat olisivat voineet olla kermaisempiakin. Vierustoverin kertoman mukaan kuha kastikkeineen oli oikein suussa sulavaa ja hyvää. Kasvishöystöt ovat yleensä joko liian vetisiä tai raakoja, nämä olivat sopivan kypsiä mutta hieman odotuksesta kärsineitä. Mausteista plussaa!
Jäädyke jälkiruokana oli oiva päätös runsaalle aterialle, viileys ja kirpeys teki hyvää! Ruoka oli loistavaa ja tästä oli hyvä jatkaa pikkujoululeikkeihin ja illan rientoihin. Kareliassa pitäisi käydä toistekin syömässä!