Mummini tekee tätä mainiota piirakkaa Pentikin vuoan mukana tulleella ohjeella, vuosikausien kokemuksella. Tässä piiraassa on paras pohja, mihin olen koskaan törmännyt!

100 g margariinia
80 g rahkaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

200 g kinkkua
100 g herkkusieniä
mausteita maun mukaan

1 muna
1½ dl kermaa
2 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset. Kauli taikina ja painele se piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Viipaloi herkkusienet ja paista kevyesti pannulla tai käytä purkkiherkkusieniä. Sekoita täytteet ja kaada esipaistetulle pohjalle. Lisää sekoitettu muna-kermaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vielä n. 30 minuuttia 175 asteessa.

VINKKI : mielestäni piirakka on parasta tehtynä jauhelihasta ja herkkusienistä
täytteen aineksia voi vaihdella kaappien sisällön ja mielialan mukaan, kunhan suhde pysyy samana