Vuodenvaihteen juhliin tein myös salaattia, jonka kylkeen marinoin itse mozzarellaa. Mukavan kipakkaa ja erilaista, toi mukavaa luonnetta salaatille ja tuki rucolan makua hyvin olematta kuitenkaan liian valjua tai liian hallitsevaa. Mukavia salaateissa nämä pienet mozzarellat, mutta toki voi käyttää myös pallomallista revittynä tai leikattuna.

2 pss minimozzarellahelmiä
oliiviöljyä
pippurisekoitusrouhetta (maustepörssi) tai mustapippuria, valkopippuria, valkosipulia, chiliä
ripaus suolaa

Valuta mozzarellat pieneen kulhoon ja lorota päälle oliiviöljyä, kunnes mozzarellat kostuvat tarpeeksi, mutta eivät kuitenkaan ui öljyssä. Jos et pidä oliiviöljystä, vaihda tilalle jotain muuta mieleistä öljyä. Lisää mausteseosta tai mausteita oman maun mukaan ja anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin lisukkeena. Salaattiin laitoin puoli rasiaa rucolaa, vajaan pussillisen jääsalaattia, kurkkua siemenet poistettuna ja kirsikkatomaatteja. Salaatin lisänä oli vielä Anttilan tilan ihanan valkosipulista salaatinkastiketta ja oliiveja.

Hyvää oli. Mausteseoksen valkosipulikin maistui vienosti ja chili toi pientä potkua. Sisältö tosin olisi kannattanut lukea pakkauksesta ennen käyttöä :D Yrttejä en tähän enää kehdannut laittaa, kun olikin tuota valkosipulia ja chiliä. Mutta esimerkiksi timjami voisi toimia tässä hyvin. Tai oregano.