Löysin muutama viikko sitten kaapista viime jouluna saatuja suklaakonvehteja enemmän, mitä kuvittelin niitä siellä vielä olevan. Päiväykset lähenivät, joten osasta konvehteja ajattelin pyöräyttää kahvikakun, kun mulle ei kovin hyvin suklaa uppoa muuten. Varsinkin kun niistä oli kesän ennätyshelteiden takia haihtunut vähän kosteutta (tässä asunnossa oli koko kesän sellaiset 30-40 astetta lämmintä) ja pinta harmaantunut. Etsin tosi pitkään kakkuohjetta, joka olisi soveltunut kaapissa oleviin aineksiin tai olisi muuten ollut mieluinen, mutta ei sitten sellaista löytynyt. Lopulta pyöräytin kakun piimäkakun ja banaanikakun ohjeista mukaillen. Hyvää ja hyötykäyttö kunniaan! :)

3 dl piimää
200 g voita/margariinia
2 dl (ruoko)sokeria
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
2 banaania muussattuna
25 kpl suklaakonvehteja pilkottuna (miulla geisha ja fazerin sininen)

Sekoita piimä ja sokeri, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää vähän jäähtynyt rasva, ettei se polta soodaa pilalle. Lisää taikinaan pieneksi pilkotut suklaamuruset ja haarukalla muussatut banaanit. Voitele ja jauhota vuoka, kumoa taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. tunnin ajan.
 
Tästä tuli tosi maukasta, geisha toi oman kivan säväyksensä ja banaani mehevöitti kakkua. Säilyy useita päiviä huoneenlämmössä mehevänä, jääkaapissa varmaan viikon. Toki suklaakonvehdit voi korvata vaikka ihan taloussuklaalla, mitähän sitä tarviis, 100-150 grammaa? Kahvikakut on muutenkin tosi hyviä, alkuperäisten kakkujen ohjeet löydät tästä Banaanikakku ja Piimäkakku