Olin ostanut joskus leivontaa varten taloussuklaahippuja pussillisen ja viime viikonloppuna tuli oiva tilaisuus tehdä kakkua ja herkutella. Joten eikun vaan suklaamuruset kermaviiliseen taikinaan ja herkku oli hetkessä valmis :) Taisin jopa ensimmäistä kertaa käyttää tuota silikoonista kakkuvuokaakin, eihän sekään oo ollut kaapissa kun vasta pari vuotta... Oli muuten mehevää ja hyvää kakkua, suklaatakin juuri sopivasti makuuni. Uusi vuoka toimi hyvin ainakin tuolloin...

125 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
120 g taloussuklaamuruja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 prk kermaviiliä

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan hitaasti vatkaten. Sekoita joukkoon suklaarouhe, kuivat aineet ja lopuksi kermaviili. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai silikooniseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti (kokeile kypsyyttä tikulla). Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.

Kakku oli tosi hyvää ja se näytti myös hauskalta, kun suklaamuruset pilkistivät valmiista kakusta. Onneksi en laittanut kakkuun kaakaojauhetta tai sulattanut suklaata! Sokerin määrää voisi pienentää kyllä jopa desillä, jos ei välitä niin makeasta, vaikkei tämä mitään yltiömakeata ollut.