996304.jpg

Kuume ja flunssa iski, eikä kaapissa oikein ollut mitään.
Pakastinta rupesin tutkimaan ja löytyi lehtitaikinalevyjä, jääkaapista sitten loput.
Oikein mainio tapa viettää perjantaita, eli nessupaketti, vähän ruokaa ja telkkari...
Onneks mulla on BB 24/7.

1 pkt lehtitaikinalevyjä
290 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 pss riisiä (2 hengen annos, 125 g)
100 g valkosipulituorejuustoa
100 g pippurituorejuustoa (tai käytä 200 g mieleistä)
pippuria
härkä-punaviinifondia
kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä
juustoraastetta

Ota taikinalevyt sulamaan pellille. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit joukkoon kuullottumaan. Keitä riisiä n. 2 hengen annos ja sekoita se jauhelihan joukkoon. Lisää tuorejuusto(t) sulamaan seoksen joukkoon ja mausta pippurilla ja fondilla.
Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja tarvittaessa kaulitse hieman isommiksi. Laita nokare täytettä taikinalle ja taita se kiinni, painele haarukalla reunat kiinni ja töki muutama reikä pasteijaan. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja voitele pasteijat munalla. Ripottele pinnalle joko juustoraastetta tai unikonsiemeniä.
Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.

Lisäksi tein fetasalaattia. Nam!
En oo ees varma, olenko koskaan tehnyt ns. normaaleja pasteijoita, eli kananmunaa sotkenut täytteeseen. Juustolla saa makua ja rakennetta, enkä ole koskaan laittanut liikaa, että se olisi sulanut ja valunut sieltä pois. Kannattaa testata, on nimittäin tosi hyvää!