731288.jpg


731209.jpg

Ilosaarirock alkaa!
Minulle se tarkoittaa kolmessa päivässä n. 50 tuntia töitä.
Jo viikolla ajattelin, että helpoimmalla pääsen, kun teen jääkaappiin valmiiksi jotain ruokaa, jonka voi sitten väsyneenä ja kiireessä lämmittää, ennenkuin seuraava vuoro taas alkaa... Koska vuoka alkaa tökkiä kuitenkin jo lauantaina, niin ostin myös valmista kinkkukiusausta kaappiin odottelemaan.
Kuvassa rokkisetti menossa uuniin, ilman juustoa.
Ruoka maistui tosi hyvältä jo ennen uunia, uunin jälkeen maku vain parani. Nam!

1 pss penne-pastaa
lihafondia
vettä

Keitä pasta al denteksi fondilla maustetussa vedessä, valuta ja jätä odottamaan uunivuokaan.

400 g naudan jauhelihaa
3 sipulia
1 annos creme fraichen paprika-pippuri-mausteseosta (ollut aikoja kaapissa)
mustapippuria
lihafondia
paprikajauhetta
oreganoa

2 dl ruokakermaa
4 dl paseerattua tomaattia (400g)
2 dl maitoa
150 g emmental-raastetta

Ruskista jauheliha tummaksi muruksi omassa rasvassaan ja lisää sipulit joukkoon kuullottumaan. Kun sipulit ovat läpinäkyviä, lisää mausteseos ja muita mausteita makusi mukaan. Mausta vahvasti, mutta asiaskaspalvelun takia jätä valkosipuli kuitenkin pois... Kävis tähän nimittäin loistavasti!
Sekoita jauheliha-sipuliseos pastan joukkoon kulhossa.
Yhdistä tomaatti ja maitotuotteet ja kaada kulhoon rokkisetin päälle. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja ripota loput pinnalle.
Paista 175 asteessa, kunnes juusto on kullanruskeaa ja ruoka kypsää.