380274.jpg

Tricolore, eli vihreää, punaista ja valkoista.
Tästä taikinamäärästä tulee normaalille uunipellille yksi hyvin hyvin ohut pohja. Koitin tehdä pyöreätä, mutta eihän se onnistunut... Tuplaamalla saat pannupitsan pohjan tai kahdelle pellille pizzapohjaa. Hyvä, helppo ja nopea ohje, toimii joka kerta! Täyttevalikoima siksi tuollainen, koska ajattelin pitää kasvispäivän, mozzarella menee huomenna vanhaksi ja tomaatteja on kaapissani se 1,5 kiloa. Sipulikin versoi jo. Rucola kruunaisi mozzarellapizzan, mutta eihän miulla tähän hätään sitä ole. Paistettuna pizza olisi taas yhtä suurta tummahkoa pintaa, joten ei valmiista kuvaa ole suunnitelmissa edes ottaa.

1,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl öljyä

Lämmitä vesi 42 asteen lämpöiseksi, lisää vehnäjauhoihin sekoitettu kuivahiiva ja suola. Alusta käsin sekaisin ja lisää jauhoja tarvittaessa. Lisää pieni loraus öljyä. Jätä kohoamaan ja valmista sillä välin täytteet. Laita uuni lämpiämään 300 asteeseen.

250 g Riitan Herkun mozzarellatankoa (1 pkt)
3 isoa tomaattia
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
1 dl vihreää pestoa
2 dl emmental-raastetta
tomaattipyrettä
ketsuppia

Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi, suolaa ja pippuroi viipaleet. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja sipulista puolirenkaita. Sekoita pestopurkin sisältö hyvin sekaisin pohjaa myöten.
Painele kohonnut pizzataikina leivinpaperoiduille pellille käsin. Turauta päälle reilusti tomaattipyrettä tuubista ja hieman ketsuppia notkistamaan ja maustamaan. Levitä lusikalla pohjalle tasaisesti.
Levitä pohjalle sipulit ja tomaatit, ripottele päälle pippuripuoli ylöspäin mozzarellasiivut ja tiputtele väliin pestonokareita. Voit ripotella pinnalle vielä vähän juustoraastetta.
Paista 300 asteisessa uunissa kunnes juusto kuplii ja ruskistuu hieman.