682011.jpg

Maalla paistettiin myös muurinpohjalettuja, joiden taikina oli loppusilausta vaille valmiiksi tehty turpoamaan jo lähtiessä kaupungista.
Letuista meinasi tulla miun murheenkryyni ja epäonnen symboli, koska muurikkapoltin oli vähän rikki ja tuuli oli melko kova, tuntui etteivät letut paistu millään. Ja taikina oli iso ja itikatkin inisi korvissa...
Lopulta foliolla ympäröitynä poltin toimi, pannu kuumeni ja letut paistuivat näteiksi.
Ja taikinaan olisin mieluusti laittanut vehnäjauhoja, enkä kaurahiutaleita, mutta minkäs teet kun jauhoja ei ollut koko rakennuksessa, mutta tosi hyviä olivat kuitenkin ja miekin hymyilin :)

Lautanen on vanhaa Arabiaa ja sarja muistaakseni Irja. Kyseinen sarja on miusta maailman kaunein!
Koristeet on kullattuja kukkaköynöksiä tms.


1 litra maitoa
3-4 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
1 dl sokeria
1 tl suolaa

Vatkaa maitoon munat ja jauhot. Lisää sokeri ja suola ja sopiva loraus öljyä. Sekoita hyvin paakuttomaksi ja anna turvota muutama tunti.

muutama desilitra vichy-vettä
1½ dl kaurahiutaleita/vehnäjauhoja

Lisää tarvittava määrä vichyä ja tee taikinasta sopivan paksua. Koska mökillä ei ollutkaan jauhoja, heitin sekaan vajaat 2 kourallista kaurahiutaleita, että taikina olisi helpommin käsiteltävää. Vichyllä saat mukavan rapeareunaisia lettuja!

Paista voissa kauniin kullanruskeita isoja lettuja muurinpohjapannulla ja taittele valmis lettu neljään osaan, kuin viuhkaksi. Tarjoile lisänä kermavaahtoa (maustettu sokerilla ja vanilliinisokerilla) sekä hilloa.

Nam, parasta kesäherkkua, myöskin meillä harvinaista!