519928.jpg

En ollut koskaan syönyt tacoja ja näin jossain blogissa niitä tehdyn ja sitten kaupassa olin mainoksen uhri. Eli ostin Pirkan Taco Dinner Kitin, jossa oli tacomaustepussin lisäksi salsakastiketta ja 12 tacokuorta. Pakkaus on ihan hervottoman suuri yhdelle hengelle, joten yli puolet kuorista odottaa myöhempää käyttökertaa ja jauhelihakastiketta tuli kans hirmuinen määrä verrattuna siihen, mitä ne tacot ees pystys ylipäätään vetämään sisäänsä... Sen verran sottaista ruokailu kuitenkin oli, et ihan ensitreffiruoaksi en suosittele. Hyvää oli :)

400 g naudan paistijauhelihaa
1 pss taco-mausteseosta
1½-2 dl vettä
(1 pieni sipuli)

Ruskista jauheliha hyvin ja lisää joukkoon maustepussin sisältö ja vesi. Sekoita ja anna hautua 10 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoittele välillä. Ihan melkein lopussa lisäsin hienoksi silputun pienen sipulin, koska miulla on joku ihmeellinen henkinen este syödä jauhelihakastiketta, joka ei sisällä sipulia... Tuollaista taco-mausteseosta taisi olla siellä texmex-ruokien hyllyssä pikkupusseissa, joten tuosta saa kätevästi kastiketta muihinkin juttuihin, maku ei ollut liian tulinen.

jäävuorisalaattia pitkinä ohuina suikaleina
(kirsikka)tomaattia kuutioina
kurkkua pitkinä ohuina suikaleina
emmental-raastetta
1 prk kermaviiliä + 1 pss dippijauhetta (miulla american)
1 pieni sipuli ohuina suikaleina
salsakastiketta

Laitoin tacon "pohjalle" vähän jauhelihakastiketta ja päälle juustoa, sitten vähän salaattia ja kastikkeita ja loppuja vihanneksia. Maku oli tosi hyvä ja se kuori ei halkeillut niiin pahasti, kun kastikeet hieman lämmitti ja pehmitti sitä ja samalla myös juusto suli vähän... Miun mielestä lopputulos olisi jäänyt jotenkin vajaaksi, ellei olisi ollut tuota dippiä siihen lisäksi, eli vaatii jonkun maitotuotteen tasapainottamaan makua. Ruokajuomana toimi vesi, mutta uskoisin oluen tai siiderin käyvän tosi hyvin tämän kanssa myös.

PS: haluaisin pintakäsittelyyn tämän ruokapöydän, kun raukan pinta on 40 vuoteen hieman rapistunut ja kulahtanut... lakka on halkeillut ja lasinpohjien kuvia on vaikka millä mitalla jne. some day, some day...