Aiemmin syksyllä osallistuin työni puolesta illanviettoon, jonne kaverini oli tehnyt ihanat ja maittavat tarjoilut. Kahvipöydän kruununa oli amerikkalainen juustokakku, jollaisesta olin haaveillut jo pitkään. Äiti puolestaan haaveili tämmöisestä juustokakusta jo kesällä, kun muisteli nuoruutensa vuotta Jenkeissä ja siellä nautittuja herkkuja. En ollut sopivaa ohjetta löytänyt eikä äidinkään kirjoittamaa ohjetta löydetty, mutta onneksi nyt sain sitten tämän kakun ohjeen, kiitos paljon E! :)

Isoon irtopohjavuokaan, 28cm vähintään

Pohja:
n. 175 g digestivekeksejä
50 g voita

Täyte:
600 g tuorejuustoa (philadelphia original)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniliinisokeria
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna

Kastike:
Mansikkahilloon sekoitetaan sokeria ja vettä, että saadaan siitä juoksevampaa

Tee kekseistä pientä murua ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä keksiseos ison irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna kovettua jääkaapissa täytteen tekemisen ajan.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte vuokaan ja paista 170 asteessa noin tunti. Jäähdytä kakku ja anna sen vetäytyä vielä jääkaapissa. Parhaimmillaan kakku on vasta seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tasoittua.

Ohjeella tulee tosi hyvää kakkua! Kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla ja antaa vielä maustua seuraavaan päivään, vaikka kuinka tekisi mieli syödä se heti. Kakku kannattaa taas ottaa jääkaapista hyvissä ajoin huoneenlämpöön, että kerkeää lämmetä tarpeeksi ennen tarjoilua. Sitruunaa oli sopivan pieni häivähdys, eikä dominoinut makua, toki jos sitruunasta tykkää kovasti, voi sitä enempikin laittaa. Ja tuo mansikkakastike oli oiva lisä tähän, kannattaa ehdottomasti tarjota kastiketta kakun kaverina, tuo kosteutta ja tasapainottaa hapokkuudellaan kermaisuutta. Mie teen tätä varmaan marraskuussa ekaa kertaa, kun on isän synttärit tulossa silloin.
 
Kaverini oli paistanut tämän isossa keraamisen irtopohjan omaavassa silikonivuoassa. Veikkaan sen olleen 30cm halkaisijaltaan. Mutta joka tapauksessa, tästä kakusta tulee tosi iso ja se kohoaakin, joten kannattaa joko puolittaa täytteen ohje tai tehdä kahdessa vuoassa, jos ei ole kovin isoa vuokaa. Ja keraamisen irtopohjan käyttövinkki: halkeamisen estämiseksi kakun voi laittaa uuniin jo lämmitysvaiheessa, ettei radikaali lämpötilanvaihdos riko keraamista alustaa.