1239638847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työn puolesta tuli varioitua kevään illanistujaisiin pari kertaa kanasalaattia isolle porukalle, josta kuvassa ensimmäinen. Karelian Lihajalosteen broilerlastua saa ainakin Joensuun Metro-tukusta, hintaa paketilla n. 11 euroa. Ja tämän juju on nimenomaan tuo broilerlastu, joka on todella maukasta! Mutta onnistuu toki muistakin tuotteista.

1½ kg broilerlastua (Karelian Lihajaloste)
1 kg pikamakaroonia
2 pss pakastesipulia
2 isoa prk maissia
8 isoa suolakurkkua
2 prk kevyt majoneesia (yht. n. 700g)
currya
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Tarjolla lisäksi perussalaattia, feta-oliivi-sipuliseosta, salaatinkastikkeita, patonkia levitteineen, lihapullia ja nakkeja uunissa paistettuna sekä 1 kg Valion cheddarjuustokuutioita.

Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta vesi lävikössä. Jäähdytä makaronit nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja levitä esim. pellille hieman kuivahtamaan. Leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi ja yhdistä kaikki aineet isossa kulhossa. Lisää joukkoon makaroonia hyvin sekoittaen ja mittasuhteita tarkkaillen. Kaada päälle majoneesit ja mausta, currya saa olla melko reippaasti. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti ja sekoita vielä huolella ennen tarjollepanoa.

Tästähän tuli hitti ihan ekalla kerralla jo :) Toisella kerralla laitettiin vähemmän pastaa, enemmän kurkkua ja maissia sekä hieman majoneesiakin mehusteeksi. Salaattia riittää hyvin parillekymmenelle hengelle, enemmällekin riippuen muiden tarjoilujen määrästä. Lisäksi tämä on melkoisen edullista ja täyttävää ruokaa, jos isompaa porukkaa kestittää. Alunperin ajateltiin laittaa salaattiin lisäksi nuo cheddarkuutiot, mutta lopulta päädyttiin tarjoamaan ne erillään. Salaatit teen 7 litran vetoisiin kulhoihin.