Tämä on yksilempitahnoistani! Onnistuu takuuvarmasti aina ja maistuu hyvälle. Ja tämä on niin monikäyttöistä, sopii uuniperunoille, voileipäkakkuun, palttoonapeille, crustadeihin, you name it. Tein tämän lennossa alkupalaksi kyytiä odotellessa isän synttäri- ja isänpäiväjuhlille. Porosta piti alunperin tehdä pastakastiketta, mutta nyt sai vihdoin käytettyä crustadi-kuoret.

100 g poron kylmäsavupaistia (leikkele)
1 punasipuli
200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai smetanaa, creme fraichéa, kermaviiliä...)
½-1 puntti ruohosipulia (mulla pakastettua)
rosépippuria
mustapippuria
tarvittaessa ripaus suolaa
24 kpl crustadi-kuoria (1 pkt)

Hienonna poro pieneksi sipruksi ja silppua myös punasipuli hienoksi. Sekoita murut notkistettuun tuorejuustoon. Lisää hienonnettu persilja, murskatut rosépippurit ja muutama kierros mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä mausteita. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua. Täytä valmiit crustadikuoret vasta juuri ennen tarjoilua, ettei ne vety.

Kaapista löytyi tarvittavat ainekset, joten eikun tahna valmiiksi ja kippo kainalossa crustadikuorien kanssa vanhemmille juhlimaan. Lisäksi tein siellä ruoat ja leivoin mustaherukkakakun. Pikkuveli sai kunnian täyttää kuoret pikkulusikoiden avulla, koristeeksi olisi voinut laittaa persiljatupsut, jos sitä olisi ollut.

Tämä oli ihan hitti, kaikki tykkäsivät todella paljon ja erityisesti pikkuveli, joka ei oikein välitä makeasta :) Tahnaan voi tarvittaessa laittaa lisää esim. kermaviiliä tms, jos tuntuu että täyte ei ole tarpeeksi notkeata taikka haluaa pehmentää makua. Porossa itsessään on melko vahva maku, samoin punasipulissa ja sitten seisottaminen vahvistaa makua.