Sain vanhemmiltani pienen määrän omppuja ja käytin osan niistä mehevään omppupiirakkaan. Koska en jaksanut säätää pohjan kanssa sen kummemmin, tein perinteisen raparperipiirakan pohjan pienillä muutoksilla. Pohja on siitä kätevä, että kaikki ainekset vain sekoitetaan kulhossa yhteen, ei tarvitse vaahdotella mitään tai muuta vastaavaa. Lisäksi laitoin pohjaan hieman kardemummaa, se kun on lempimausteeni. Kanelia tuli vielä omppujen päälle, mutta lopputulos ei ollut ristiriidassa keskenään makujen puolesta. Kermaviilihuntu näyttää todella keltaiselta, kun kananmunat oli omien kanojen ja niissä on megaoranssit keltuaiset. Kohta kanat lähtevätkin uuteen kotiinsa naapurikuntaan, joten loppuu taas tältä erää kunnolliset kananmunat. Kaupan luomumunatkaan eivät ole minkään makuisia verrattuna näihin, värikin on aivan erilainen.

2 dl maitoa
½ dl kuohukermaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
100 g voita sulatettuna
1-2 tl kardemummaa

pinnalle
omenoita siivutettuna
kanelia
sokeria
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
 

Sekoita taikinan ainekset järjestyksessä ja kaada taikina korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Mie laitoin taikinaan vielä hivenen kardemummaa tuomaan makua, mutta sen voi jättää hyvin poiskin tai korvata kanelilla. Painele päälle kuoritusta omenasta tehtyjä ohuita siivuja, ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmunat ja vaniljasokeria. Kaada täyte omenoiden päälle vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes piiras on kauniin kullanruskeaa ja kermaviilitäyte on hyytynyt.

Todella hyvää! Piirakka olisi ollut hyvää ilman tuota kermaviilikuorrutustakin, mutta nyt se mehevöitti lopputulosta kivasti. Maukasta oli eikä ollut liian sokeristakaan. Pitää kyllä testata muitakin pohjaohjeita, vaikka tämä onkin tosi hyvä ja sitä voi käyttää miljoonalla eri tavalla. Eli jos jollain on plakkarissa toimivia piirakkapohjien ohjeita, niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan :)