Pakko pistää tämä ohje heti tänne ylös, vaikka "jonossa" olisi paljon muutakin blogattavaa. Piiraan pinnan ja vähän täytteenkin kaunis kullankeltainen väri johtuu omien kanojen munista, jotka ovat huomattavan paljon kaupan munia värikylläisempiä ja maukkaampia. Hyvä peruspiiras pienellä twistillä!

1 pkt piirakkapohja-aineksia (pirkka)
1 dl kylmää vettä

1 rs pakastemustikoita (pienin pakasterasiallinen)
1-2 rkl perunajauhoja
1 prk valkosuklaa-lime maustettua rahkaa (valio)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 keltuaista
sokeria
vanilliinisokeria
1 limen / ½ sitruunan mehu

Sekoita kylmä vesi nopeasti piirakka-aineksiin ja anna taikinan tekeytyä viisi minuuttia. Levitä taikina käsin painellen voidellulle piirasvuoalle. Levitä päälle perunajauhotetut mustikat. Sekoita kermaviili ja rahka sekaisin, purista joukkoon limen/sitruunan mehu, sokereita maun mukaan ja muna + keltuaiset. Kaada varovasti vuokaan mustikoiden päälle ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi ja kypsäksi (taikina ja täytteen reuna). Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Maustettu rahka toi kivaa ja vienoa makua, valkosuklaata olisi voinut lisätä vielä raasteena täytteeseen. Olen nyt testannut laittaa piiraisiin enemmän hyydyttävää munaa/keltuaista ja kyllä näin on parempaa. Täytteen mustikat oli kyllä vuoassa tasaisesti, tietysti kuvauspalaan piti sattua se ainut kohta piiraasta, jossa ne eivät ihan kaikkilla olleet :D Maku oli hyvä, joten suosittelen tätä kokeilemaan, marjat voi laittaa piiraaseen maun tai tilanteen mukaan :)