Alle on koottu viime kuukausina saatuja tuotenäytteitä ja lahjoja, kiitos kaikille tuotteitaan toimittaneille! Osa tästä varmasti puuttuu, sillä kuvia etsiessäni huomasin, että osan kuvista on pakko olla työpaikallani, kun tikut ja omat koneet huutavat ei-oota, vaikka muistan kuvat ottaneeni mm. erään yrityksen luomutuotteista ja messuilta hankituista herkuista :D Pahoittelen pitkää blogihiljaisuutta, mutta nyt on työtilanne vähän rauhoittunut alkuvuodfesta ja koulukin on saatu lopputyö mukaanlukien kalkkiviivoille ja nyt vaan odotellaan valmistumista. Joten toivottavasti tässä vähitellen kerkeää bloggailemaan taas kunnolla, kivoja ohjeita on odottamassa. Ja osasta ohjeista pitää toivoa, että vielä muistaa mitä tuli kokkailtua... Mutta tässäpä jotain perjantain kunniaksi! :)

Sain Ben & Jerrysiltä hauskan lehmäkuvioisen coolerin, joka sisälsi uutuuksia Oh my! Apple Pie! ja The Vermonster -jäätelöitä. Vermonsterissa on pekaanipähkinää ja kinuskia, Apple Piessa tietenkin omppupiirakkaa. Lisäksi sain retromalliset arskat, jotain käsilämmittimiä tms (ei ne oikein mene tuon jätskipurkin ympärillekään, kuka tietää miten niitä käytetään? :D) ja ihanan käsinmaalatun BJ-jädekipon. Vermonterista taisi tulla kertaheitolla oma BJ-lempparijätskini, omppupiirakka sijoittunee jonnekin viiden kärkeen. Vermonsteria voisi kauhoa vaikka millä mitalla kerralla, eikä sen makuun voine kyllästyä ihan heti. Apple pien ongelma oli se, että se maistui mielestäni ihan inkiväärille varsinkin liian kylmänä. Maku kyllä tasoittui lämmetessään ja muistaakseni se oli jotain muskottipähkinää. Jäätelöt ovat hyviä ja ne ovat kyllä hintansa veroisia, joskin osalle suomalaiseen makuun ehkä liian makeita.

Ja koska lehmäcoolerissa oli tilaa, sain vielä GB Glacen kuvaston kesän tuotteista ja neljä jätskimaistiaista. Magnum oli ihanan suklaista, Puck mukavan lakuista (mutta lapsuuden jätskiä, Mustafaa, ei ole lakujätskeissä voittanutta) ja Cornetot olivat aika peruskauraa. Hyviä ja kuvastosta löytyi monta kokeilemisen kuuloista uutuutta. Kiitos! :)

Pågen lähetti maistettavaksi Limpukka-puolukkapaloja, Gifllar suklaapuusteja ja omena-vaniljacremetäytteisiä muffinseja. Saman muffarisarjan suklaiset ja sitruunaiset versiot onkin tuttua tavaraa ja usein toimistolla kahvileipäna. Gaea lähetti kaksi laadukasta extra neitsyt oliiviöljyä sekä kahta luomuoliivia. Nyt täytyy tunnustaa, että tällä viikolla saatua pakettia en ole kerennyt testata kuin leivän osalta ja se oli ihan maukasta. Oliivit käyttäisin tapas-paloina tai osana salaattia ja oliiviöljyä mm. salaatinkastikkeisiin, dippailuun balsamicon kanssa ja tzatzikiin, kuten nyt oliiviöljyä yleensäkin.

Pandan herkkulähetys sisälsi kevään uutuuksia, eli Hedelmätoffeemixin (pussi avattuna lautaselle), kuningatartäytteisiä lakupaloja, cola-lakupatukan ja mansikkanougat- ja toffeenougat -suklaapatukat. Hedelmätoffeet olivat ihanan sitkeitä ja herkullisia, oma lempparini oli tietenkin banaani. Mutta ei mansikka ja ananaskaan huonoja olleet. Oon vaan viime aikoina tykästynyt erittäin paljon banaaniin. 


Ja tämä on sitten aivan oma hankinta, pakko esitellä kun ylemmässä kuvassa näkyy toffeiden alta! Nimittäin kaksi eri huutoa huuto.netistä ja Arabian Kilta-sarjani täydentyi kolmella uudella kolmio-kipolla. Kipot olivat pienempiä kuin luulin (vertailin aiemmin hankkimaani isoon syvään kolmiokulhoon) ja ihan selkeästi ylihintaisia, mutta sen verran harvemmin sattuu vastaan, että pakkohan ne oli saada. Erityisesti keräilen Kilta-sarjasta näitä keltaisia ja mustia osia, että jos jollain lukijalla on ylimääräisiä, niin saa ottaa yhteyttä :)

Vaasan leipomo lähetti maisteluun uusia hapankorppuja ja sekös ilahdutti. Syön nimittäin tosi paljon hapankorppuja ja näkkäriä :D Nyt 100% ruista ja Koulunäkkiä saa myös luomuna ja uudistetuissa pakkauksissa, isosta lajitelmarasiasta löytyy valkosipulilla maustettua hapista ja 100% ruista. Muistelen joskus männävuosina markkinoilla olleen näitä valkosipulihapiksia, toivottavasti muisti ei tee tepposia. Kuvan taustalla on kirjapino huoneeni nurkasta, kirjat jotka eivät mahdu enää kaappeihin tai hyllyihin. Pino ylettyy minua melkein lantioon asti, joten ihan kohtuullisen monta opusta pinosta löytyy. Samalla se on hauska sisustuselementti ja toisaalta kirjat ovat helposti saatavilla. 

Heinz lähetti aikuiseen makuun soveltuvaa balsamicon kera valmistettua ketsuppia. Ketsupin etikka on siis korvattu balsamicolla ja lopputuloksena on tummempi ja herkullisempi versio. Jahka aiempi ketsuppiputeli on kaapista tyhjentynyt, korkkaan tämän. Uskoisin tykkääväni, koska balsamico on herkkua! Ja propsit ihanasta lasipullosta ja tyylikkäästä pahvikääreestä. Laadukas vaikutelma heti ensikäteen.

Huhtamäeltä sain keväisiä uutuuksia kertakäyttöastioista. Pohjalla olevat isot tukevat lautaset ovat biohajoavia. Sitten on kukikasta pikkulautasta, servettiä, mukeja ja laseja. Käyttöä tulee varmasti kevään juhlissa tai piknikeillä :)

Olen muutaman vuoden ollut Buzzador ja tällä kertaa testattavakseni sain kolmea uutuusteetä Liptonilta. Omaksi suosikiksi nousi tämä bergamotilla maustettu Earl Grey, appelsiini-mandariinitee oli kanssa ihanaa ja metsämarjatee perinteistä. Uutta näissä oli tuo pyramidipussi ja tässä makuvaihtoehdossa pussi oli laadukkain ja tyylikkäin ulkonäöltään, materiaali oli erilaista.

Maaliskuun puolivälissä tämän tädin iäksi vaihtui 26 vuotta. Sain rakkaalta kollegaltani lahjaksi Chef'n sitruspusertimen, purkin josta voi kasvattaa itse piparmintun, ihanan lehmäsudin ja hauskan kortin. Näköjään joku oikeasti lukee blogiani, sillä toiveen uudesta sitruspusertimesta kollegani oli bongannut blogistani. Kiitos, tämä uusi on tosi hyvä ja näppärä verrattuna Tupperwaren pusertimeen ja tekee hyvää jälkeä. Enpä olis uskonut, että näin tehokkaita muovihärpäkkeitä voidaan valmistaa! Tuota sutisarjaa miulla on pieni lusikkajuttu, joten nyt pitää hankkia loputkin sarjan tuotteet.

 

Huhtamäki muisti bloggaajaa myös joulun alla, silloin tuli jouluisen kerta-astiasarjan näytteitä. Nämä lautaset käytettiin kavereiden kanssa vuodenvaihteessa, kun vietimme pienimuotoisia juhlia luonani. Käteviä juhlissa, ei tarvitse itse tiskata ja kuositkin on vuodenajan mukaisia eikä perusvalkeita.

Euraconin paketti tuli kuin kreivin aikaan! Oli nimittäin just loppu kaapista niin folio kuin leivinpaperi. Lisäksi paketista löytyi paperisia muffinsivuokia ja folio-leivosvuokia, kelmua, kinkkupussi ja esitteitä. Mukava joululahja, joka tuli enemmän kuin tarpeeseen!

Concha Y Toro muisti minua joulupullolla, vaikken heidän promotilaisuuteensa talvella päässyt. Pötkylästä paljastui Casillero del Diablo -punaviini, joka olikin ihan kivan makuista. Lisäksi töistä sain lahjaksi Benchmark-punkun ja savuolutta.

Osallistui viime kesänä AGAn hiilihapotuslaittekisaan, josta lukijaäänestys järjestettiin syksyllä. Voitin kilpailun reseptilläni kuplavesiletut ja toinenkin kilpailusija taisi osua tililleni, joten sain joululahjakiitokseksi lahjakortin Delicardiin. Delicardillani ajatttelin tilata tuon 800g peuranpaistin, jahka loma alkaa.

Joulupukki toi Leivonnaisia herkkusuille -kirjan ja oppaan Suomen lähiruokakohteista. Osuvia lahjoja, kylläpä pukki on tiennyt mistä tykkään :)

Talvella Panda lähetti tietoa uusitusta ilmeestään ja lakumaistiaisia. Mustikkalaku oli kivan makuista, samoin party lakumix, joka tuhottiin kavereiden kanssa vuodenvaihteenbileissä. Mansikkatöhnän imeskelin pakkauksestaan päättötyötä kirjoittaessa.

Ja sitten Pandalta tuli vielä ihan joulupakettikin, eli Suomi-konvehteja joissa oli marmeladisydän ja valkosuklaisia konvehteja ja niitä perinteisiä juhlapöydän konvehteja. Kaksi jälkimmäistä annoin eteenpäin lahjoina ja itse nautiskelin sokeriövereitä uhmaten marmeladikonvehdit. Ihan törkeän hyviä, oma makusuosikkini oli lakka, mansikka ja mustikka tappelivat tasaisesti kakkossijasta. Marmeladi on vaan niin herkkua!

Ja sitten sain vielä "Aulikselta" jouluna kiitoksen vuoden aikana tehdystä työstä Mariskoolin. Värivalinta ei liene ollut sattuma, sillä useissa kotoani otetuista kuvista voi bongata näitä hiekan värisiä skooleja, isoja ja pieniä. Tämä lahjaskooli pieni. Kiitos yllätyslahjasta! :)