Tämä ruoka ja kännykkäkuva ei varsinaisesti ulkonäöllään hurmaa, mutta toimi enemmän kuin hyvin kahdessakin tarkoituksessa: nopeana ja maukkaana eväänä sekä ruokahävikin pienentämisessä. Salaattiin nimittäin upposi viikonlopun ruoasta ylijääneet broilerinfieet ja aamupalapekonit sekä muutama pätkä seminahistuneita vihanneksia. Tykkään tosi paljon couscousista ja se valmistuu sillä välin, kun pilkkoo loput ainekset. Aikaa ei mennyt varttiakaan, kun aamulla ennen töihiinlähtöä tehty salaatti oli jo rasiassa valmiina matkaamaan laukussa eteenpäin. Kastikkeena toimi mainiosti turkkilainen jogurtti, joka on kanssa yksi jääkaappini vakiotuotteista.

1½ dl couscous-suurimoita
1½ dl vettä
tilkka sipulifondia
1-1½ sitruunan mehut
50 g voita
2 broilerin minuuttifilettä
4 siivua pekonia
1 pieni suolakurkku
½ paprika
mustapippuria
tarjoiluun turkkilaista jogurttia

Kiehauta vesi ja lisää siihen tilkkanen sipulifondia sekä couscousit, nosta pois liedeltä. Anna muhia kannen alla viitisen minuuttia ja sekoita haarukalla. Lisää joukkoon voi ja puristettu sitruunan mehu, sekoita haarukalla kuohkeaksi. Laita jäähtymään esimerkiksi avoimen ikkunan ääreen tai vesihauteeseen. Pilko muut salaatin ainekset pieniksi kuutioiksi ja lisää couscousin joukkoon, mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita tai sitruunaa. Tarjoile salaatti turkkilaisen jogurtin kanssa, joka tuo mukavaa ruokaisuutta, mehevyyttä ja kosteutta ruokaan.

Ihanaa ja hieman erilaista evästä. Onneksi tajusin ottaa pieneen kippoon jogurttia mukaan, muuten lopputulos olisi ollut huomattavasti vaillinaisempi. Kannattaa kokeilla couscousia, se on hyvää! :)