Viikonloppuna olimme mökkiseminaaria viettämässä Outokummussa ihanalla hyvinvarustetulla lomamökillä. Meitä oli 4 naista ja 6 miestä, jotka jäivät sinne yöksi, päivällä ja illalla seurueemme oli hieman isompi. Kiitokset Sannalle loistavista tarjoiluista keittiön puolella ja muutenkin onnistuneesta viikonlopusta, se oli minulle kuin miniloma! Kiitos!
Lomakylän nettisivut www.aurinkorinne.net

Sannan vinkistä kirjoitan ylös mitä on tarjottu ja millainen menekki on ollut, on sitten tulevaisuudessa helpompi miettiä mitä tarvitsee minkäkin verran miten suurelle porukalle, suosittelen muitakin emäntiä tekemään niin!
Nämä alla olevat ohjeet ovat siis tarjoiltu 10 hengen seurueelle.

Lauantaina illalla saunan jälkeen tarjoiltiin

8 kpl marinoituja broilerin rintaleikkeitä, paistettu pakkauksen ohjeen mukaisesti
1 iso lohi, marinoitu suolalla ja sitruunalla ja haudutettu kermassa kanojen jälkeen
fetasalaattia; sipulit, oliivit ja fetat eri astioissa salaattipohjasta, perinteinen salaattikastike
esipaistettuja patonkeja ja leipää, paistettu ohjeen mukaisesti + valkosipulilevitettä
aurajuustokermaperunat

5 kg perunoita
3 kolmiota aurajuustoa
kermaa ja maitoa
suolaa
mustapippuria

Suikaloi kuoritut perunat tikuiksi ja säilytä käyttöön asti kylmässä vedessä tummumisen estämiseksi. Sekoita mausteet ja kerma sekä maito ja kaada perunoiden päälle, murusta päälle ja väliin aurajuustoa. Paista 175 asteessa kypsäksi, katso ettei pinta pala ja nestettä on tarpeeksi.

Salaattia jäi hieman yli, samoin lohta taisi jäädä nokare... Osa perunoista jäi syömättä ja ihan koko 5 kg ei taidettu laittaa edes uuniin. Syötiin sitten sunnuntaina muusin jatkeena loput.

Valkosipulilevite on maistuvinta, mitä koskaan syönyt, tämä on Sannan reseptivihkosta!

1 prk rahkaa
75 g voita
½ dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa

Vatkaa pehmennyt voi ja rahka vaahdoksi, lisää öljyä ohuena nauhana ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja ripaus suolaa. Anna maustua kylmässä. Sopii minkä kanssa tahansa!
VINKKI : ohjeeseen voisi lisätä ruohosipulia tai persiljaa

Sunnuntai

aamupalaksi oli keitettyjä kananmunia, leipää, juustoa, leikkeleitä, tomaattia, kurkkua ja neljän viljan puuroa sekä hedelmiä. Kahvi, tee, vesi ja mehu kuuluivat oleellisena osana tarjoiluihin.

lounaalla nautimme mureketta, sienikastiketta, salaattia ja perunamuusia.

5 kg perunoita
maitoa
suolaa
voita

Keitä perunat kypsäksi ja muussaa perunasurvimella, lisää maitoa ja suolaa ja nokare voita.

5 x 400 g naudan paistijauhelihaa
5 pss sipulikeittoaineksia
5 prk kermaviiliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile kuusi pötkylää paistopussiin, paista 200 asteessa kunnes mureke on valmista. Varo kuumaa höyryä pussit avatessasi!

400 g pakastettuja tatteja
5 dl kermaa
1-2 sipulia
valkopippuria
suolaa
vettä
vehnäjauhoja

Sulata jäiset tatit ja kypsennä niistä pannulla neste irti. Lisää pannulle voita ja sipulikuutiot, hauduta kypsäksi. Siirrä seos kattilaan ja lisää päälle kerma, hauduta ja suurusta vehnäjauho-vesiseoksella melko paksuksi. Mausta.

Mureketta jäi yksi tanko jäljelle, muusi loppui kesken ja sienikastiketta oli sopivasti. Salaattia taisi taas jäädä hieman yli, kun nuo miespuoliset eivät pahemmin syö pupujen ruokia.... Aamupalalta jäi yli hedelmiä ja leipää.