Vanha lisuke, jota ei ole tullut tehtyä moneen vuoteen :) Nyt kaivettiin maalla toinenkin muurikkapannu esiin (toinen on ehdottomasti pyhitetty lettuja ja muita makeita varten) ja pääsin kokkailemaan naudan paahtopaistille lisukkeita ulkona. Marinoin kasviksia Meiralta saadulla mausteseoksella ja tuli todella maukasta!

2 kesäkurpitsaa
2 punaista paprikaa
2 isoa vanhaa sipulia
4-5 rkl öljyä
4 rkl paahteinen texas -maustetta

Sekoita isossa kulhossa mausteseos ja öljy. Huuhtele ja pilko kasvikset  melko isoiksi (poista sipuleista kuori ja paprikoista siemenet ja valkeat osat). Sekoita kasvispalat useammassa erässä öljymarinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia huoneenlämmössä ennen kokkausta. Lämmitä muurikka, lisää iso nokare voita ja paista kasvispalat marinadeineen mieleisiksi. Mie tykkään tummasta ja rapeasta pinnasta.

Niin hyvää! Tuo mausteseos oli tosi kätevää ja mie tykkäsin mausta, chiliä ei ollut liikaa miun makuuni (tai herkkyyteeni). Mitään ei tarvinnut lisätä. Normaalisti olen maustanut vihannekset muurikassa grillauskastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisäksi tähän voisi laittaa vaikkapa munakoisoa, viipaloitua maissia, muita paprikoita, sieniä ja vaikka mitä.Kiitos Meira ihanista maustenäytteistä :) Tuo Yrttinen Italia on vielä testaamatta, paahteinen menikin melkein kokonaan tuohon kasvishässäkkään.