507580.jpg

250 g naudan jauhelihaa

1 sipuli
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1-2 rkl vasikanfondia
mustapippuria
suolaa
valkopippuria
1 kananmuna
1 kolmio aurajuustoa
½ paprika

kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
grillausmaustetta


Hienonna sipuli hienoksi ja leikkaa paprika suikaleiksi, leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi.
Sekoita öljyyn mausteet kulhossa ja kaada joukkoon kesäkurpitsat. Anna maustua. Näin kesäkurpitsoista lähtee suolan ansiosta ylimääräinen neste pois, jonka voit kaataa pois kun alat kypsentää kesäkurpitsaviipaleita.

Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetken aikaa. Lisää mausteet ja maista, seos saa tässä vaiheessa olla melko voimakkaan makuista. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulihakkelus ja kermaviili-korppujauhoseos. Vaivaa taikina sekaisin ja tasaiseksi ja lisää kananmuna ja sekoita sekin hyvin taikinaan. Anna levätä hetki.

Levitä murekemassa leivinpaperille ja tee siitä ohuehko levy. Leikkaa levystä esim. 16 neliöön, kuten minä tein ja levitä päälle suikaloidut paprikat ja aurajuustotikut. Kääri jokaisesta neliöstä pötkylä ja siirrä kaikki valmiit pötköt puhtaalle leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa kypsiksi, n. 30-40 minuuttia.
Hieman ennen, kun pötkylät ovat valmiit, lisää pellille kesäkurpitsaviipaleet ja paista ne nopeasti kullanruskeiksi.

Tarjoile aurajuustokääröt ja kesäkurpitsat valmiin kermakastikkeen (Portti, 2 dl, lämmitä pienessä kasarissa) ja perunamuusin (minulla Euro Shopperin einesmuusia) ja lisukesalaatin kera. Ja oli muuten mahtavan makuista, hyvin onnistui eka kerta tollasia jauhelihapötköjä!

507498.jpg
Murekeneliöt valmiina käärittäväksi pötkylöiksi.

507510.jpg
Kesäkurpitsat maustumassa kulhossa.