Perusruokaa, nopeata, helppoa ja hyvää :) Tutkin tänään pakastinta ja etsin kanaa, jota nyt ei ollutkaan, joten piti kanafiiliksen sijaan yrittää keksiä jauhelihasta jotain ja noh, ideat loppuivat kesken :)

250 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
sipulifondia
jauhelihamaustetta
mustapippuria
4 dl paseerattua tomaattia
200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
lisäksi pastaa

Paista jauheliha pannulla ja lisää mukaan ruskistumaan hienonnettu sipuli. Mausta fondilla ja mausteilla, lisää pannulle paseerattu tomaatti (huuhtele purkit vedellä). Anna hautua ja keitä sillä välin pastavesi. Lisää pastan kiehumisen loppuvaiheessa pannuun myös tuorejuusto ja sekoittele sulamaan, anna kiehahtaa. Tarjoile pastan kera, päälle voisi laittaa vielä parmesaanilastuja tai muuta mieleistä juustoa raasteena.

Hyvää ja mukavan nopeata ruokaa kiireessäkin, joskus vuosia sitten tuli aika usein kokattua tuorejuustojen kanssa, mut nyt on jäänyt vähemmälle. Ostan yleensä noita 250 g pakkauksia (aika harvasta paikasta lopulta saa yleensäkään pientä kokoa ja nimenomaan nautaa), vaikka nekin tuntuvat kauhean isoilta yhdelle ihmiselle.

Mitähän sitä jauhelihasta keksisi aina oikein? Tuntuu että kastikkeet toistavat itseään, lihapullia ei voi aina tehdä, eikä makaroonilaatikkoa, eikä murekkeet oikein ole miun juttu... Olisiko teillä vinkkejä? :)