Tein joulukuun alussa pikkujouluihin tarjolle mm. tämmöisiä nopeita ja käteviä wrappeja, jotka hupenivatkin tarjoilupöydästä hetkessä. Wrappeja saa nopeasti tehtyä isommankin määrän, itse taisin käyttää reilut kolme paketillista tortillalättysiä eikä aikaa mennyt montaa minuuttia. Täytteitä vaihtelemalla saa erilaista makua suupaloihin. Suosittelen kokeilemaan!

1 pkt tortillalättyjä
120 g creme fraichea
200 g leikkelesiivuja (esim. saunapalvia)
200 g juustosiivuja
½ rs rucolaa
 
Levitä tortillalätylle vajaa ruokalusikallinen creme fraichea ja asettele päälle kolme leikkelesiivua ja pari isoa siivua juustoa. Asettele yhdelle reunalle iso keko rucolaa ja kääri tortilla tiukalle rullalle. Tökkää neljä cocktail-tikkua tasaisin välimatkoin kääröön ja leikkaa käärö neljään tasakokoiseen palaan. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua. Mikäli haluat isompia herkkupaloja, voi käärön leikata kahteen osaan.
 
Ihania ja maukkaita pieniä naposteltavia! Wrapit sopisivat hyvin esimerkiksi pieniin rentoihin juhliin, illanistujaisiin tai miksei esimerkiksi casino-teemaisiin illanistujaisiin. Kääröt voi syödä joko tikutettuna, jolloin kädet eivät varmasti suttaannu pelikortteja räplätessä tai ihan käsin, koska rulettia pelatessa ei paljoa käsiä tarvita, kovaa ääntä ja peli-intoa sitten senkin edestä :) Samanlainen syntytarina on muuten kuuluisilla sandwicheilla, eli peli-iltojen napostelut tehtiin siten ettei se sotke paikkoja tai syöjiä. Muutama pikkujouluissa ollut mietti wrappien valmistamista kevään ylioppilasjuhliin ja veikkaisin, että sopisivat hyvin osaksi suolaisia tarjottavia. Ovat ainakin vähän erilaisia ja maistuvat varmasti niin nuoremmille kuin vanhemmille juhlijoille :) Tein vielä kasvissyöjiä varten muutaman käärön, joihin laitoin leikkeleen tilalle paprikaa. Ranskankerman tilalla voi käyttää vaikkapa maukasta tuorejuustoa tai smetanaa, maustettua rahkaa tms - kunhan sitä ei laita niin paljoa, että se tursuaa kääröistä yli. Pikkujoulujen jälkeen on tehnyt mieli monta kertaa tehdä näitä wrappeja, mutta eipä ole vielä kerennyt. Ehkä joulun seutuun tulee tehtyä, sisään voi kääräistä vaikka joulukinkun ja salaattien jämät! Muina tarjottavina pikkujouluissa oli mm. kreikkalaista salaattia ja ihanaa metwursti-pastasalaattia, jonka ohje tulee myöhemmin blogiin. Kiitos kaikille keittiöapulaisille! :)