1868238.jpg

Ostin viikolla vissiin ensimmäistä kertaa elämässäni naudan lihasuikaleita.
Ja tarttuipa mukaani hetken mielijohteesta myös tölkki tummaa olutta, ihan kaiken varalta.
Googlailin netistä eri naudansuikaleohjeita ja soitin isältäkin vinkkejä, mutta tämä on kyllä ihan täysin taas itse keksitty ohje, oikein mistään ollut apua.
Joten otetaan vastaan hyviä naudanliha-reseptejä, kiitos!

400 g naudan paistisuikaleita
3 sipulia
8 valkosipulinkynttä
½ l tummaa olutta
lihafondia
kouranpohja maustepippureita
rosmariinia
2 dl kuohukermaa
tabascoa
soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
tilkka balsamiviinietikkaa
1½ suolakurkkua kuutioina

Ruskista valurautapadassa öljytilkassa parissa erässä lihat ja nosta hetkeksi sivuun odottamaan. Lisää isoksi jätetyt sipulikuutiot ja kuoritut valkosipulinkynnet. Anna ruskistua hetki ja lisää lihat pataan. Kaada pataan tölkillinen tummaa olutta, lisää tilkka fondia ja maustepippurit sekä rosmariinia maun mukaan. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia. Lisää pataan kerma, muutama tippa tabascoa, tilkka soijakastiketta, tomaattipyrettä ja tarvittaessa balsamicoa. Anna hautua n. 20 minuuttia ja lisää kuutioidut suolakurkut. Tarkista maku ja hauduta vielä hetki. Miulla ruoka oli liedellä yhteensä lähes 2 tuntia, jos ottaa huomioon alkuruskistelut. Voit lisätä pataan vielä persiljaa tai ruohosipulia, itse laitoin tällä kertaa vain annoksen päälle vähän persiljaa.
Tee lisukkeeksi perunamuussia, jossa nokare voita. Lisäksi tarjolla oli kevyttä italiansalaattia ja kurkkua.

Hauduttelin ruokaa pidempään, jotain vajaat 2 tuntia, ohje lihapaketissa taisi sanoa että 40-50 minuuttia, joka ei kyllä mielestäni riittänyt tekemään lihasta tarpeeksi mureata.
Padassa ei maistunut olut, vaan pehmeästi maltainen ja karamellisoitunut vivahde. Lisäsin kuohukerman suoraan pakastimesta ja sen sulamiseen meni hetki :D Maku oli todella loistava, väri valmiissa padassa lähes suklaanruskea. En kyllä tajua tuota Pirkan kevyt italiansalaattia, maistui ihan hirveältä. Puuttui vielä kaiken lisäksi spagetti, ne oli korvattu jollain extrajuureksilla. Jos olisin tiennyt, niin olisin ostanut ihan tavallista.