Kävimme lautakunnan kanssa vuoden viimeisen kokouksen päätteeksi joululounaalla Teatteriravintolassa viime viikolla. Miun alkupalani oli blini ja sienisalaattia, marinoituja sieniä. Hyvää ja maukasta, blinissä maistui juurevuus ja etikassa marinoidut sienet oli ihan älyttömän hyviä. Niitä voisi yrittää itsekin tehdä :)
 

Muiden alkupala oli kylmäsavulohimoussea, marinoituja sieniä ja paahdettua ruisleipää. Ympäriltä kuului ylistäviä lausuntoja, eli hyvää oli ollut tämäkin.
 

Miun pääruoka sisälsi savuviskillä marinoitua naudan sisäfilettä, kermaista kantarellikastiketta ja perunamuusista tehdyn tornin. Lisäksi hyvää tummaa kastiketta, ruusukaalia ja parsakaalia. Pihvi oli todella murea ja sopivan medium, kastikkeet loistavia ja niitä oli kastikeihmisellekin tarpeeksi :) Miusta oli myös kivaa, että annoksissa oli ruusukaalia, jota saa yllättävän harvoin ravintoloissakaan. Mutta kaikki muut ei kyllä ihan niin paljoa arvostaneet :D
 

Muiden pääruoka oli muuten samanlainen, mutta kasvislisukkeet sisälsivät porkkanaa, eli etualalla juureskakkua ja toisessa keltaista porkkanaa. Onhan nämä normaalit annokset aina värikkäämpiä kuin omani...
 

Miun jälkiruoka oli mandariinisorbetia, vesimelonia ja pensasmustikoita. Ihanan kirpeän hedelmäistä oli sorbetti, tosin aluksi luulin sitä appelsiiniksi, mutta menu neuvoi oikeaan. Pensasmustikoita en ollutkaan aiemmin testannut, oli hyvää mutta ei aivan yhtä mehukkaita ja maukkaita kuin oikeat metsämustikat.
 

Muilla oli uuniomenajäätelöä ja glaseerattua omenaa. Vähän kyllä harmitti missata jäätelö :D
Kiitos seurueelle, että sain kuvailla!
 
Mutta silti on pakko sanoa Teatteriravintolasta, että palvelu eikä tarjoiluosaaminen mennyt henkilökunnalla tälläkään kertaa ihan putkeen, vaikka ruoka on hyvää, vaikkakin yllätyksetöntä.