Maukas ja nopea herkku kesäpöytään! Etanapannuillekin tuli uutta käyttöä, kun keksin laittaa täytettyjä kirsikkatomaatteja niihin. Tomaatit kyllä voi tarjota ihan tavalliselta lautaseltakin tai pieneltä lusikalta. Kannattaa testata myös grillattuna tai paistettuna, toimii nimittäin sekä kylmänä että kuumana :)

½ punttia villirucolaa
1 tl kuivattua timjamia (tai 1 rkl tuoretta)
rouhaisu mustapippuria
(tarvittaessa notkistamaan 1-2 rkl Arla Keittiö Créme fraichea)
n. 250 g kirsikkatomaatteja (valitse mahdollisimman suuria)

Hienonna fetajuustokuutiot haarukalla kulhossa. Silppua villirucola hienoksi silpuksi ja lisää juuston joukkoon, sekoita mukaan myös timjami ja mustapippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Jos tahna on liian kuivaa tai murenevaa, sekoita joukkoon nokare ranskankermaa rakennetta pehmentämään. Laita tahna pursotinpussiin, jossa on pieni tähtitylla (jos käytössä ei ole pursotinta, voi tahnan nostella lusikalla tomaatteihin tai pursottaa vaikkapa pakastepussilla, jonka kulmaan on tehty pieni reikä) ja laita odottamaan jääkaappiin. Valitse mahdollisimman isoja kirsikkatomaatteja ja leikkaa niistä "hattu" pois. Koverra palloraudalla tai lusikalla tomaatin malto irti, varo rikkomasta tomaattia. Ravistele tarvittaessa ylimääräinen neste pois tomaateista. Pursota tomaatit täyteen tahnaa ja laita tekeytymään jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.

HUOM: Täytetyt kirsikkatomaatit voi myös grillata tai paistaa nopeasti uunissa grillivastuksen alla n. 200 asteessa!

Olikin ihan uusi makumaailma, vaikka tomaatti, feta ja rucola pelaakin hyvin yhteen. Täyte oli todella tuhdin ja intensiivisen makuista, joten näköjään itsekin olisi kannattanut laittaa hieman ranskankermaa joukkoon keventämään. Pursottaminen onnistui ihan kätevästi, vaikka tahna hieman jääkaapissa jähmettyikin ennen tomaattien täyttämistä. Nämä oli kyllä nopea tehdä, vaikka vähän piti palloraudan kanssa hosuessa varoa. Nättejäkin näistä tuli, kun pursotti täytteen lusikoinnin sijasta. Sen lusikoidun version paistoin uunissa grillivastuksen alla, mutta kuvana eivät sitten onnistuneet. Hyvin toimi lämmitettynäkin, kun tekee sen nopeasti ettei tomaatti kerkeä vettyä ja juusto valua lautaselle. Kannattaa kokeilla, jos tykkää vähän näperrellä :)