Kuopion torilta elokuussa työmatkan päätteeksi tuli ostettua sadonkorjuumarkkinoilta tervahunajaa, hintaa pienellä purkilla oli 4 euroa. Torilla oli paljon kojuja ja ihmisiä, tunnelma oli hyvin leppoisa ja mukava. Lisäksi pakollinen ostos oli Hanna Partasen kojusta lämmin lihapiirakka kotimatkalle evääksi :) Hanna Partanen on siis se leipomobrändi, joka tekee ne kuuluisat savolaiset kalakukot. Partasen kojusta sai myös riisipiirakoita, kokomallia leipälapio. Hyvältähän se maistui, vaikka ei ne oikeita karjalanpiirakoita päihittäneet ja ulkonäkö oli vähän rujo :)


Kuopion Kauppahallista löytyi mukava juustopuoti, eli Pikku Veneto. Sieltä ostin Juustoportin uutuuden, pähkinä-toffeeliköörillä maustetun kermajuuston. Juustossa maistui vienosti likööri, juusto oli todellista herkkua herkutteluhetkiin. Muistuttaa hieman brandy-pähkinäjuustoa. Tämä valmispakkaus maksoi 5 euroa, kannattaa ehdottomasti ostaa herkutteluhetkeen, jos kohdalle sattuu. Se Pikku Veneton omistajasetä oli muuten vähän hassu, hyvä että pokka piti :D


Valkosipuli-vuohenjuuston takia juustopuotiin varsinaisesti eksyinkin, sillä muistissa oli elokuun alussa työmatkalla maistamani Juustoportin valkosipuli-vuohenjuusto, joka jätti lähtemättömän vaikutuksen. Vaikka Juustoportin juustoa ei löytynyt, tarjolla oli onneksi kuitenkin Kuttusuon Vuohitilan valmistamaa fetatyyppistä valkosipuli-vuohenjuustoa. Tämä palanen maksoi vain 3,5 euroa ja maku oli vienon valkosipulinen, ehkä Juustoportin juustossa oli valkosipulisempi maku? Joka tapauksessa, tämä juusto maistui mainiolta salaatissa ja kannattaa maistaa, vaikka yhdistelmä voi aluksi vähän erikoiselta kuulostaa.


Ei kotimatkaa ilman makeita ostoksia... Kuopion Kauppahallissa on myös Kultasuklaan tuotteita myyvä makeispuoti, josta ostin pienet palaset (metsä?)mansikalla sekä vadelmalla maustettuja valkosuklaita, mustikka-valkosuklaata sekä valkoista minttusuklaata. Nämä palaset maksoivat yhteensä 6 euroa, eli aika kallista oli, mutta harvoin noihin pääsee käsiksi :) Tuo vattu-valkosuklaa toi mieleen ihan Fazerin vadelmajogurttitäytteisen suklaapatukan, joka on ehkä lempparisuklaani ja minttuinen suklaa oli parasta minttusuklaata koskaan ikinä!


Kesäkuussa Joensuussa järjestettiin Silva-messut, joilla tuli perheen kanssa vierailtua. Eräässä kojussa oli maistettavana vadelmahilloa ja pitihän sitä testata... Maistui nimittäin aivan edesmenneen mummoni tekemältä! Ja miun mielestä mummon hilloja ei ole mikään parempaa. Pitihän se purkillinen sitten ostaa kotiin (hintaa 5 euroa), kun mummon hilloja en tule enää koskaan saamaan. Harmi, ettei mummo kerennyt koskaan siirtää tietotaitoaan hillojen ja mehujen keitossa miulle, nimittäin ne oli oikeasti loistavia ja rakkaudella tehtyjä. Noh, onneksi tuon Arjan Marjat-hillon tekijä on isän tuttu, niin varmaan sitä saa jatkossakin ostettua ja voi muistella kultaisia aikoja...