474232.jpg

Helppoa, nopeahkoa ja hyvää. Tässä vuoka on menossa uuniin. Valmiista en kehdannut ottaa kuvaa, kun sellaisia on jo täällä.

400 g naudan paistijauhelihaa
3 pientä sipulia
1 iso punainen paprika
3 x 2 dl paseerattua tomaattia
2 dl kuohukermaa
2 dl vettä (tarvittaessa)
½ dl ketsuppia
½ dl sweet chili saucea
1-2 rkl lihafondia
valkosipulia tuoreena tai myllystä
mustapippuria
suolaa
oreganoa
paprikajauhetta
150 g punaleima-emmentalia raasteena
1 pkt mozzarellapalloja (miulla oli pirkkaa, ehkä 125g/pkt)
lasagnelevyjä (n. 15 kpl tms?)

Silppua sipulit pieneksi ja kuutioi paprika. Huuhtele ja valuta mozzarella ja mahdollisesti pilko se.
Ruskista jauheliha hyvin ja lisää sipulit joukkoon kuullottumaan, lisää mausteet ja heitä perään nestemäiset aineet. Kastike saa olla löysää. Maista ja mausta lisää. Muista, että lasagnelevyt imevät paljon nestettä ja laimentavat makua. Lisää tarvittaessa vettä sekaan. Anna hautua hetki.

Kaada muutama desilitra kastiketta lasagnevuoan pohjalle, ripota päälle juustoa ja paina päälle lasagnelevyt. Toista, kunnes kastike alkaa loppua tai vuoka tulla yli. Jätä viimeiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele pinnalle reilusti juustoa ja mozzarellapallot.
Paista 200-asteessa noin tunti.

Lisukkeena oli tomaatti-mozzarellasalaattia basilikaöljyn kera. Anna hautua hetki ennenkuin tarjoilet, että maut tasaantuvat.