305068.jpg

Summamutikassa heittelin aineksia kulhoon, ehkä suunnilleen tämän verran. Hyvää oli!

100 g gnocchi-pastaa tai muuta kuviopastaa
100 g ylikypsää saunapalvikinkkua
1 pss herne-maissi-paprikaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
kirsikkatomaatteja
1 prk ananasrenkaita
1 putkilo kevyt-majoneesia
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin ja anna jäähtyä kylmäksi.
Kuutio kinkku pieneksi, samoin sipuli, purista valkosipulinkynnet joukkoon kulhoon. Sekoita joukkoon puoli putkiloa majoneesia.
Nouki hernemaissipaprikasta herneet pois, mikäli et pidä niistä, kuten minä. Kiehauta pussin sisältö nopeasti tilkassa vettä, valuta ja anna jäähtyä kylmäksi.
Leikkaa ananaksesta pieniä kuutioita ja leikkaa kirsikkatomaatit 4 lohkoon, sekoita kulhoon muiden ainesten joukkoon.
Sekoita salaattipohjaan pasta ja maissipaprika, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää majoneesia, mikäli haluat hieman kiinteämpää ja kosteampaa salaattia. Anna maustua ja jäähtyä jääkaapissa.
Nauti patongin kera.