1447848.jpg

Ostin eilen Pilkon Citymarketin lihatiskistä 240g valkosipulihärkää ja ilman sen suurempaa mietintää nappasin myös creme fraichea... Tässä lopputulos!
Suosittelen kokeilemaan :)

240 g valkosipulihärkää
2 sipulia
200 g herkkusieniä
4 valkosipulinkynttä
härkä-punaviinifondia
2 dl demi glacea
1 prk creme fraichea
vettä
mustapippuria
tabascoa
soijakastiketta
paprikajauhetta
½ mustapekka-juusto
vajaa puntti persiljaa

Ruskista lihasuikaleet rasvassa valurautapadassa. Lisää joukkoon isoiksi paloiksi lohkotut sipulit (olisi saanut olla enemmänkin) ja anna hautua. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, lisää demi glace ja vettä. Anna hautua puolisen tuntia, lisää tarvittaessa nestettä ettei pala pohjaan. Lisää neljään osaan pilkotut herkkusienet ja creme fraiche, anna hautua riisien kiehumisen ajan. Sekoita ja mausta, lisää kuutioitu mustapekka sulamaan ja tarkista maku. Lisää hienonnettu persilja ihan viimeiseksi ja tarjoile pata riisin kera.

Tuli todella todella hyvää!
Nopeasti lopulta valmistui ja ei tarvinnut koko aikaa seistä hellan vieressä. Valkosipuli pehmeni niin, etten ainakaan itse sitä pahemmin valmiissa ruoassa huomannut. Mustapekka aateloi ruoan taivaalliseksi :)
Hakkas kyllä monen ravintolan härkäruukut miun mielestäni. Päätyy listalle toistekin nautasuikaletta, varsinkin tuollaista irtomyynnissä olevaa. Vaikka aika kallistahan se oli.
Yhteensä ruoanlaittoon taisi mennä reipas tunti.