Kävin perjantaina illallisella ystäväni kanssa ravintola Helkan Keittiössä, koska majoituin viikonlopun ajan Hotelli Helkassa monen muun ruokabloggaajan tavoin. Mutta siitä sitten tarkemmin tuonnempana... :)

Mie nautiskelin yllä olevassa kuvassa näkyvän metsäkauris-annoksen (24,90 €). Metsäkauriin ulkofileen kaverina oli juures-perunapyreetä ja kermaista herukkakastiketta, eikä sovi unohtaa juureskuutioita! Etualalla oleva musta kohta on mustaherukkaa, jota on käytetty varmaan itse kastikkeessakin. Kastikeihmisenä (josta eräs ystäväni jaksaa aina naljailla) tykkäsin annoksesta tosi paljon, nimittäin nyt oltiin lähellä Parasta Kastiketta Ikinä - se oli niin hyvää, että sitä ois voinut kauhoa vaikka suoraan kattilasta ilman lisukkeita. Ihan mielettömän hyvää! Metsäkauris itsessään oli yllättävän miedon makuista, ehkä odotin tujumpaa riistaisuutta. Liha oli ihanan punaista ja mehevää, pyree maukasta ja kuutioit toivat mukavaa suutuntumaa. Todella hyvä valinta, hyvä etten tilannut mitään nautapihviä! :)

Ystäväni nautti siikaa (20,90 €). Annoksessa oli hiillostettua siikaa, kalaterriiniä, siiderikastiketta ja omena-perunapaistosta. Koristeena friteerattua porkkanaa. Siika sai kehuja kypsyydestä, nahka oli rapeata ja liha ei ollut kypsynyt kuitenkaan liikaa. Pöydän yli nappaamani kuva ei kyllä anna oikeutta kyseiselle ruoalle. Jälkkärille ei ollut enää ruoan jälkeen masussa tilaa, mutta nautimme kuitenkin vielä kupilliset espressoa ja rupattelimme. Oli ihana ilta, kiitos N! :)

Helkan Keittiö on kaunis pelkistetty ravintola, jossa on käytetty suomalaista designia sisustuksessa ja keittiönkin puolella puuhataan suomalaisuus-teeman ympärillä. Ruokalistalta löytyi paljon herkullisia annoksia, jotka mielestäni antavat hyvän kuvan suomalaisesta gastronomiasta. Ilmapiiri oli mukavan rento ja rauhallinen, asiakaspalvelu loistavaa ja henkilökunta ystävällistä. Tämä tuli todettua moneen kertaan myöhemminkin viikonlopun aikana ;) Niin ja värimaailma ja tyyli kolahti miulle ihan totaalisesti, jo ensimmäisellä vierailukerralla talossa muutama vuosi sitten. Jos miulla joskus on ikioma koti, niin samoja elementtejä sinne haluaisin niin kalusteiden kuin värien osalta. Toimii! Suosittelen ehdottomasti Helkaa niin keittiön, baarin kuin hotelliyöpymisenkin osalta.