2201747.jpg

Tänä vuonna oltiin ajoissa liikkeellä ja saatiin lanttusose valmiina kaupasta.
Tästä tulee 3x0,85l ja 2x0,5l foliovuokaa.
Kuva otettu ennen paistoa ja voinokareiden lisäämistä.

2 kg lanttusosetta
3-4 dl kuohukermaa
2 dl korppujauhoja
4 kananmunaa
1½ dl siirappia
suolaa
maustepippuria
muskottipähkinää
pinnalle voita+korppujauhoja

Sekoita lanttusoseen joukkoon muut aineet ja mausta oman maun mukaan. Muskotin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä on aika voimakkaan makuinen ja voi helposti hallita maut. Anna seoksen turvota hetki ja lisää tarvittaessa nestettä tai korppujauhoja. Kaada seos vuokiin ja ripottele pinnalle korppujauhoja, kuvioi pinta teelusikalla painamalla ja lisää pinnalle muutama voinokare.
Paista 175 asteessa kullanruskeaksi, eli reipas tunti.

Hyvää! Ohje melko samanlainen kuin viime vuonna, puolet pienempi määräkin olisi kyllä riittänyt.