Pekoniin käärityt ja juustolla täytetyt herkkusienet ovat grillauskauden kestosuosikki, mutta voi niitä valmistaa uunissakin. Tällä kertaa pekonin ja herkkusienten liittoa rikastaa ja raikastaa fetajuusto, kevätsipuli ja chili.

2 vartta kevätsipulia 
½ tuore punainen chilipalko
rouhaisu mustapippuria
200 g herkkusieniä
170 g amerikanpekonia
tarjoiluun cocktail-tikkuja

Hienonna valutettu fetajuusto haarukalla kulhossa. Hienonna kevätsipuli pieniksi renkaiksi. Leikkaa chilipalosta puolikas ja halkaise se, poista siemenet ja valkeat osat. Hienonna chili pieneksi silpuksi. Sekoita kevätsipuli- ja chilisilput hienonnettuun fetajuustoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta tahna mustapippurilla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja irrota niistä jalka. Täytä sieni fetatahnalla. Leikkaa pekonisiivut keskeltä poikki. Kääri jokainen sieni tiukasti kahteen pekonisuikaleeseen, jätä suikaleiden päät sienten alle. Paista feta-pekonisienet grillissä tai 200-asteisessa uunissa rapean ruskeiksi. Tapaksina tarjoiltaessa tökkää jokaiseen suupalaan cocktail-tikku ja tarjoile feta-pekonisienet kuumina.

Ihania! Fetajuusto sopi oikein kivasti sieniin, normaalisti onkin tullut laitettua sieniin sinihomejuustoa, tuorejuustoa tai sulatejuustoa. Chili ja sipuli toi pientä mausteisuutta ja raikkautta, joten yhdistelmä oli varsin toimiva. Jokainen voi säätää täytteen makua omaan tyyliin sopivaksi lisäämällä/vähentämällä chiliä, kevätsipulia tai muita mausteita.


Paistetut feta-pekonisienet tikutettuina salaattipedillä, valmiina tarjoiluun