Kesällä kerran tein tuulihatturullaa, vanhalla pohjan ohjeella. Täytteeksi laitoin sitä, mitä kaapista sattui löytymään. Tuulihatturulla on edelleen mainio vaihtoehto voileipäkakulle :) Vein tämän viemisiksi kotikotiin ja hyvin kelpasi kaikille! Täytteeksi voi laittaa ihan mitä tahansa.

125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta

täyte
1 prk smetanaa
1 prk philadelphiaa
200 g savustettua kinkkua silputtuna
1 punainen paprika silputtuna
1 pieni punasipuli silputtuna
1 suola/maustekurkku silputtuna
kourallinen persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
tilkka sitruunamehua

Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita kunnes massa on tasaista ja se kiehahtaa kerran. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Lisää myös leivinjauhe ja sekoita huolella sekaisin. Levitä seos syvälle uunipannulle tasaisesti ja paista 225 asteessa n. 30-40 minuuttia, tai kunnes seos on paistunut ja kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa uuden leivinpaperin päälle jäähtymään.
 
Täytteen valmistin sekoittamalla ensin tuorejuuston ja smetanan huolella sekaisin ja lisäämällä erittäin pieneksi silputut ainekset ja maustoin makuni mukaan. Ennen täyttöä massa oli jääkaapissa makuuntumassa.
Täytä rulla mieleiselläsi täytteellä pohjan jäähdyttyä kokonaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa rulla ohuehkoiksi viipaleiksi.

Tämä on niiiin hyvää :) Toivottavasti muistin täytteeseen kaiken... Täyte on tehty melko perinteeksi muodostuneella ohjeellani, mutta miksipäs hyvää muuttamaan. Suosittelen testaamaan!