1250423969_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei kesää ilman mansikkakakkua! Ostin tuossa aiemmin kesällä lähikaupan pihasta suoraan tilamyyjältä litran mansikoita ja ajattelin tehdä vähän kakkua. Vein sitten kakun viemisiksi maalle, jonne menin moikkaamaan mökille vanhempia ja pikkuveljeäni.  Valitettavasti itse olen allergisoitunut koko ajan enemmän ja enemmän, enkä montaa mansikkaa voi tuoreena syödä, yhdestä kirsikastakin tuli jo hyvät reaktiot... On kyllä harmi :( Mutta kerran kesään on saatava oikeata mansikkakakkua silti :)

Mansikat oli muuten jotain uutta lajiketta, tietenkin nimi on nyt hukassa... Mutta maistui miun mielestä samalle, mille pentuna mummolan mansikat. Samassa tiskissä oli myös polkaa ja senga sengaa, eikä ne miusta maistuneet yhtä hyviltä kuin nämä uudet. Nimi muistaakseni oli joku naisen etunimi...

1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen sokeria
1 lasillinen vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk flora vanillaa
1 prk philadelphiaa/maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
vanilliinisokeria
1 l mansikoita (osa koristeluun)

Vaahdota isossa kulhossa sokeri ja kananmunat. Sekoita varovasti valkeaan munasokerivaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa kypsäksi. Kumoa taikinalevy jäähtymään puhtaan leivinpaperin päälle.

Vaahdota flora vanilla ja lisää joukkoon philadelphia. Mausta tarvittaessa sokereilla. Levitä puolet seoksesta jäähtyneen kakkupohjan päälle ja lisää pinnalle peratut, lohkotut mansikat. Kääri levy rullaksi ja levitä loput tuorejuustoseoksesta kääretortun pinnalle. Koristele pinta mansikoilla ja vaikkapa sitruunamelissalla, jos sellaista sattuu kaapista löytymään. Anna kakun maustua ja jähmettyä ennen tarjoilua, minulla se oli jääkaapissa yön yli.

Oli kyllä tosi hyvää, philadelphia toi pientä täyteläisyyttä ja kirpakkuutta kakkuun. Lisäksi se jähmetti hiukan vanillaa, toki sen tilalla olisi voinut käyttää flora vispiä tai kuohukermaakin, minulla nyt sattui olemaan tuollaista kaapissa. Kakku maistui hyvin myös perheelle :) Idean kääretorttukakusta sain blogeja selaamalla.